SEGRE

POLÍTICA PLENS

Els joves del Sobirà decidiran en què s’inverteixen 4.000 euros

Tremp aprova la pujada del preu de la quota fixa de l’aigua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els joves del Sobirà tornaran a decidir en què invertir 4.000 euros en la segona convocatòria dels pressupostos participatius. Tots els veïns de la comarca poden enviar les seues propostes a l’Oficina Jove fins al 22 de febrer, encara que només podran emetre el seu vot aquells que tinguin entre 12 i 34 anys. En l’edició anterior, ja es va aprovar l’habilitació d’un espai per a joves i la creació d’una colla castellera, entre altres iniciatives.

Per la seua part, l’ajuntament de Tremp va aprovar dilluns la pujada de la taxa d’aigua per als veïns que paguin una quota fixa, ja que la intenció de l’equip de govern és arribar que tots els habitants dels nuclis agregats instal·lin comptadors i paguin per l’aigua que gasten (vegeu SEGRE de diumenge). En la sessió també es va donar llum verda a un reglament d’accés dels grups polítics del consistori als mitjans de comunicació locals. El document estableix, entre altres propostes, que després de cada ple els partits tindran l’oportunitat d’explicar durant dos minuts la seua postura sobre algun punt de l’ordre del dia.

També es van aprovar per unanimitat dos mocions, una per exigir que la Generalitat aboni el deute amb les guarderies i una altra per defensar les institucions catalanes.

El consell del Jussà va donar llum verda a la mateixa moció i també a un altre text per defensar el model d’escola catalana. A més, es va aprovar un conveni amb l’Associació Alba per a la cessió de les antigues escoles de Vilamitjana perquè l’entitat hi pugui dur a terme els seus tallers, segons va explicar el president de la corporació, Constante Aranda.

tracking