SEGRE

Ticó aposta per un únic organisme per a les Rodalies de Lleida

El president de FGC ha defensat en els 'Diàlegs al Roser' de SEGRE la necessitat de facilitar les connexions amb les estacions

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, creu que s'hauria de potenciar les rodalies ferroviàries de Lleida per potenciar la mobilitat al territori. Per aquest motiu, Ticó creu que hi hauria d'haver un únic organisme gestor i ha posat com a exemple de bon funcionament la línia entre Lleida, Balaguer i la Pobla de Segur. Així ho ha afirmat durant la seua conferència 'La Intermodalitat al servei del territori' en el marc del cicle 'Diàlegs al Roser', organitzat per SEGRE amb motiu del seu 35è aniversari.

Davant de representants del teixit empresarial i d'alcaldes de la demarcació, el president de FGC ha defensat que cal garantir una inversió mínima i que el ciutadà ha d'estar en el centre de les decisions que es prenen en mobilitat.

En aquest sentit, Ticó considera que el futur de les ciutats passa perquè cada cop hi hagi menys cotxes que circulin pels seus carrers i que els usuaris que utilitzin vehicles privats ho facin de forma compartida.

També ha subratllat la necessitat de facilitar l'accés a les estacions ferroviàries i ha posat com a exemple la integració tarifària de la demarcació de Lleida. L'objectiu, aconseguir que on no arriba el tren hi arribin els busos.

Diàlegs al Roser Informació ampliada de la conferència d'Enric Ticó en l'edició d'aquest dijous i emissió a Lleida televisió els següents dies: divendres, a les 16.30 h dissabte, a les 14.00 h diumenge, a les 23.00 h

El director de FCG ha participat en la jornada organitzada amb motiu del 35è aniversari del diari SEGRE.

Diàlegs al Roser amb Enric TicóLleonard Delshams

tracking