SEGRE

TRIBUNALS SALUT PÚBLICA

Va comprar 3,5 quilos de ‘maria’ per a consum propi “perquè era una ganga”

Així ho va declarar ahir un acusat en un judici en el qual la Fiscalia va sol·licitar una condemna de dos anys de presó || Detingut pels Mossos al Palau d’Anglesola

Imatge de la marihuana que se li va decomissar i els 12.150 euros que portava en bitllets de 50 euros.

Imatge de la marihuana que se li va decomissar i els 12.150 euros que portava en bitllets de 50 euros.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Volia comprar un quilo de marihuana per a l’autoconsum però al final vaig comprar els 3,5 quilos perquè era una ganga. Vaig pagar 4.000 euros quan al meu país (Letònia) el quilo pot costar entre 6.000 i 8.000 euros”. Això és el que va declarar ahir al migdia davant la jutge un home que el febrer de l’any 2016 va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra al Palau d’Anglesola per portar 3,5 quilos de marihuana i 12.150 euros en metàl·lic, per al qual la Fiscalia sol·licita una condemna de dos anys de presó per un delicte contra la salut pública. La defensa, en canvi, va sol·licitar l’absolució al considerar que la substància era per a autoconsum i perquè l’acusat no coneixia que la seua tinença fos il·legal a Espanya. El judici es va celebrar amb l’ajuda d’una intèrpret de rus. L’home va ser detingut el 26 de febrer en un control preventiu de robatoris que els Mossos d’Esquadra van muntar a la rotonda del polígon industrial de la localitat. Després d’aturar el vehicle que conduïa i demanar-li la documentació, la policia va notar la forta olor que desprenia la marihuana. “Portava una caixa al maleter que estava a la vista i els diners, en una quantitat molt poc habitual, a la jaqueta”, va comentar un dels Mossos que van participar en la detenció. Els agents van explicar que l’home no va mostrar una actitud sospitosa i que amb prou feines van poder comunicar-se amb ell perquè no entenia ni català ni espanyol. L’acusat va assegurar que va arribar dies abans a Barcelona i que un home li va facilitar per escrit una direcció al Palau d’Anglesola en la qual podia comprar marihuana per al seu consum. “Vaig pensar que si la comprava d’un sol cop, ja no hauria d’anar-hi més”, va afirmar. Una cosa que no creu la Fiscalia, que va qualificar d’“il·lògiques” les explicacions ofertes, va recordar que l’autoconsum està fixat entre cinc i sis grams per dia i va explicar que l’acusat havia viatjat el mes anterior i en diverses ocasions a Rotterdam, Barcelona i Dublín, per la qual cosa no descartava que es dediqués a la introducció de marihuana al seu país.

Per la seua part, la defensa va mantenir que l’acusat es pensava que el consum era legal, que la marihuana no era per traficar i que l’home no quadra amb el perfil d’una persona que es dediqui a vendre droga.

tracking