SEGRE

METEOROLOGIA DESPRÉS DEL TEMPORAL

Evacuen vuit persones atrapades per les nevades a Coll de Nargó

Bombers del GRAE socorren en helicòpter set turistes en una casa rural i els voluntaris assisteixen un veí || Ahir, només a la Bonaigua es necessitaven cadenes

Cavalls a Alós d’Isil. A les Valls d’Aguilar, un altre ramat va rebre aliment en helicòpter.

Cavalls a Alós d’Isil. A les Valls d’Aguilar, un altre ramat va rebre aliment en helicòpter.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bombers del grup d’actuacions especials (GRAE) van evacuar ahir en helicòpter set persones atrapades per la nevada en una casa rural de Coll de Nargó des del passat cap de setmana. Així ho van confirmar fonts municipals i dels serveis d’emergències. Es tracta de turistes de Barcelona que havien comunicat la seua situació al quedar l’accés tallat, encara que al principi no van sol·licitar l’evacuació al trobar-se sans i estalvis i amb menjar per a almenys dos dies. Ho van demanar posteriorment, al comprovar que el seu aïllament es perllongava, i membres del GRAE van acudir per portar-los fins als seus vehicles perquè poguessin tornar a casa. Per la seua part, els bombers voluntaris van assistir per terra els Mossos a l’evacuació d’una persona al nucli de Gavarra i van recórrer masies per assegurar-se que els seus habitants estiguessin bé.

Per la seua part, agents rurals van fer servir un helicòpter per ajudar un ramader de les Valls d’Aguilar a portar aliment a una vintena de cavalls aïllats per la nevada. També a Coll de Nargó iniciaran a partir d’avui treballs per reobrir camins de granges fins ahir impracticables per la neu i alimentar els animals. Així ho va explicar l’alcalde, Martí Riera, que va assenyalar que no van recuperar les línies telefòniques fins dilluns a la tarda i va apuntar que “caldrà dies per tornar a la normalitat”. L’obligació d’utilitzar cadenes a la Bonaigua era ahir a la nit l’única incidència a les carreteres del Pirineu mentre els pronòstics apunten a la possibilitat de noves nevades a partir d’avui.

Restableixen la llum de forma provisional a l’espera d’obres Protecció Civil i Endesa van donar per restablerta la totalitat del subministrament elèctric ahir a la tarda, després que el temporal de diumenge passat deixés sense llum uns 3.000 abonats a l’Alt Urgell i 8.000 al conjunt de Catalunya. La companyia elèctrica va puntualitzar que, si bé tots els seus abonats tenen ja electricitat, part d’ells la reben de grups electrògens a l’espera de dur a terme reparacions definitives i fins i tot la reconstrucció de trams de línies greument danyades pel temporal.

tracking