SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Territori licita les obres de la rotonda d'Alcarràs, que començaran a la tardor

Costarà un milió d’euros i l’ajuntament celebra que es construeixi

Imatge d’arxiu de la cruïlla on es construirà la rotonda.

Imatge d’arxiu de la cruïlla on es construirà la rotonda.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Territori ha tret a concurs les obres de construcció de la rotonda a l’N-II a l’encreuament amb l’L-800 (carretera de Vallmanya) a l’entrada d’Alcarràs. Els treballs compten amb una inversió d’un milió d’euros i tenen com a objectiu millorar la seguretat en aquest tram. Segons dades de la conselleria, uns 13.000 vehicles circulen diàriament per l’N-II, mentre que per l’L-800 passen 2.650 cotxes. La previsió és que les obres comencin a la tardor i compten amb un termini d’execució de sis mesos.

L’alcalde, Miquel Serra, va explicar ahir que aquest és un projecte “molt revindicat pel municipi” i va apuntar que el disseny inicial de la rotonda es va modificar per evitar que passés a uns dos metres de dos habitatges i perquè no afectés els propietaris d’aquests immobles.

En aquest sentit, el departament de Territori ja va començar a finals de l’any passat el procés d’expropiació per a la construcció d’aquesta infraestructura.

La rotonda prevista té un diàmetre exterior de 38 metres i l’obra inclou l’execució del drenatge i l’habilitació de zones verdes, tant a l’anell de la rotonda com en una nova àrea projectada al carrer Major, on es col·locaran jocs infantils i bancs.

S’ha de recordar que els veïns d’Alcarràs van reunir fa dos anys al voltant d’un miler de firmes per reclamar a la Generalitat de Catalunya aquesta rotonda a la travessia de la carretera N-II i que hi ha hagut mobilitzacions en anys anteriors per exigir-ne la construcció a la Generalitat.

Així mateix, un estudi del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) va assenyalar l’any 2015 l’N-II com una de les travessies més perilloses de tot Catalunya.

tracking