SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a tres anys i mig per matar una jove lleidatana a Salou

L’Audiència de Tarragona li aplica els atenuants de drogoaddicció i confessió

Vista de la seu dels jutjats al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Tarragona ha condemnat a tres anys i mig de presó Claudio Augusto Santana per matar una jove lleidatana a Salou durant un joc sexual. La sentència arriba després que un jurat popular declarés culpable l’acusat per unanimitat per un homicidi imprudent, a l’entendre la sala que no tenia intenció de matar la jove, Sara, malgrat que coneixia els riscos de l’asfíxia. Així mateix, l’Audiència imposa a l’acusat una ordre d’allunyament de la mare de la víctima, que viu a Bellpuig, localitat en la qual Santana no podrà residir durant vuit anys. La Fiscalia i l’acusació particular demanaven una condemna de sis anys.

Segons la sentència, els fets van ocórrer el 22 d’agost del 2016. En aquell moment, l’acusat, de nacionalitat brasilera, residia a Salou amb la seua dona i el seu fill, La víctima, de 28 anys, s’havia traslladat de Lleida a Salou per exercir la prostitució. El dia dels fets, l’acusat va contactar amb un amic perquè li proporcionés substàncies estupefaents i una noia amb qui mantenir relacions sexuals.

El condemnat haurà d’indemnitzar la mare i la germana i no podrà viure a Bellpuig durant 8 anys

La víctima va acudir al domicili de l’ara condemnat i van estar junts durant unes cinc hores. En un moment donat, quan la jove va voler anar-se’n, l’investigat la va agafar pel coll i la va asfixiar mentre mantenia relacions amb ella. La víctima estava lligada de mans amb peces de roba i d’esquena a l’home. La causa de la mort va ser per asfíxia mecànica per compressió cervical, estrangulació i anòxia cefàlica. Segons la sentència, no ha quedat provat que Sara consentís l’asfíxia com a pràctica sexual.

No va ser fins l’endemà que l’ara condemnat va acudir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra i va reconèixer els fets. Malgrat això, l’Audiència assenyala que el jurat va considerar que la mort es va produir per una imprudència greu, ja que l’acusat coneixia els riscos. El tribunal li aplica els atenuants de drogoaddicció i confessió i el condemna a indemnitzar la mare de la jove amb 50.000 euros i la germana, amb 15.000 euros.

tracking