SEGRE

HABITATGES DENÚNCIES

Instal·len càmeres en pisos amb okupes

Denúncies per destrosses al bloc

Els habitatges del Trenquet.

Els habitatges del Trenquet.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat de propietaris d’un dels blocs de les vivendes del Trenquet de Mollerussa ha decidit instal·lar càmeres de seguretat a les zones comunes amb l’objectiu d’evitar més incidents i també com a mesura dissuasiva per evitar futures okupacions. Després d’una setmana en marxa, les càmeres ja han gravat un incident.

El vídeo mostra un veí de Mollerussa que, per motius que es desconeixen, va trencar la porta d’accés a uns dels blocs de pisos, la qual cosa ha ocasionat uns danys valorats en uns 1.200 euros.

Les càmeres de videovigilància graven un home destrossant la porta d’accés

A diferència d’incidents previs, la comunitat disposa ara del vídeo en el qual es pot visualitzar la persona encarregada de les destrosses, un document que els veïns ja ha posat en mans dels Mossos d’Esquadra.

Els veïns esperen que amb aquesta mesura es donin per finalitzats els aldarulls al grup d’habitatges, que es troba ubicat en una zona pròxima de la carretera de Linyola i compta des de fa diversos anys amb diversos habitatges okupats. Els propietaris han denunciat en reiterades ocasions la seua situació, una polèmica que ha portat denúncies, agressions i amenaces. Algunes de les famílies que van okupar pisos ja han firmat acords amb l’empresa propietària dels habitatges per legalitzar la seua situació, tot i que encara queden casos pendents.

Des del consistori de la capital del Pla d’Urgell es va anunciar la creació d’un protocol d’actuació municipal davant de l’okupació d’habitatges al municipi.

El projecte, en el qual l’ajuntament ja treballa, servirà perquè des d’una futura Taula de Mediació Municipal s’actuï de forma ràpida i efectiva en casos d’okupació d’habitatges.

tracking