SEGRE

INSTITUCIONS PROJECTES

Adjudiquen per 2,8 milions el nou edifici de la Diputació a Lleida

A la rambla Ferran, on es traslladaran alguns serveis de la corporació || Es van presentar quatre licitadors i l’UTE d’Acsa i Romero Polo farà finalment l’obra

Imatge del solar on es construirà el nou edifici al costat del Palau Provincial a Lleida.

Imatge del solar on es construirà el nou edifici al costat del Palau Provincial a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació ha adjudicat per 2,8 milions d’euros la construcció del nou edifici de set plantes de la corporació, que se situarà en un solar annex al Palau Provincial, al número 19 de la rambla Ferran de Lleida, i on es traslladaran part dels serveis de l’ens. Al concurs es van presentar quatre licitadors, Arnó, M. i J. Grúas, Voltes i la Unió Temporal d’Empreses (UTE) d’Acsa i Romero Polo. Aquesta última és l’empresa que executarà les obres, que compten amb un termini d’execució de deu mesos, ja que aquesta UTE va ser també la que va obtenir millor puntuació a l’oferta tècnica i a l’econòmica.

Una vegada els treballs estiguin acabats, aquest nou edifici, que comptarà amb una superfície aproximada de 1.650 metres quadrats, se sumarà als altres dos immobles d’aquesta zona de la capital del Segrià, el Palau Provincial i l’edifici President (a l’altre costat de la rambla Ferran). El ple de la corporació del passat 23 de juny va aprovar canvis als pressupostos per dotar amb tres milions d’euros les obres de construcció d’aquest nou immoble, que servirà per consolidar els serveis de l’ens i donar amplitud de treball a unes àrees que ja requereixen més espai. La Diputació va aprovar la compra de la finca per 3 milions el novembre del 2004, que era propietat de l’empresa Arkitec Habitatges, i preveia un concurs d’idees el 2007 mentre s’executaven excavacions arqueològiques al solar, que van quedar paralitzades aquell mateix any pel departament d’Urbanisme de la Paeria argumentant que no disposaven del permís pertinent. Els treballs per documentar la muralla medieval i localitzar nous elements del conegut com a barri de les adoberies es van reprendre el 2015 per poder estudiar les restes abans de començar la construcció a la parcel·la.

D’altra banda, el president de la Diputació, Joan Reñé, va assegurar que part de les restes es mantindran a la vista i una altra part es preservarà, encara que el conjunt arqueològic impedeix que es construeixi una planta subterrània en aquest nou immoble.

Val a recordar que l’última ampliació d’aquestes característiques a Lleida es remunta al 1996, quan es va adquirir l’edifici President.

tracking