SEGRE

El nadó de Golmés mort per meningitis estava vacunat

Salut assegura que es tracta d'un cas aïllat

Vista de Golmès, on vivia la petita.

El nadó de Golmés mort per meningitis estava vacunatJordi Guardiola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nena d'11 mesos de Golmés (Pla d'Urgell) que va morir dissabte passat a causa d'una meningitis estava vacunada. Segons el cap d'Epidemiologia de la regió sanitària de Lleida, Pere Godoy, la petita havia rebut la vacuna obligatòria contra la meningitis C i també l’optativa contra el tipus B, comercialitzada amb el nom de Bexero.

Godoy ha explicat aquest dilluns que, malgrat tot, la nena no ha pogut superar la malaltia en una situació "infreqüent" i assegura que es tracta d'un cas aïllat. El cap d'Epidemiologia de Lleida ha afegit que els metges no han pogut determinar el grup al qual pertany el bacteri que ha provocat la meningitis a la petita.

Segons Salut, des del primer moment en què es va tenir sospita que la nena podia tenir la malaltia es va activar el protocol de mesures de prevenció entre familiars i coneguts que haguessin pogut mantenir un ''contacte íntim'' amb la petita, com alguns dels companys de la nena a la llar d'infants. Salut ha determinat les persones que han de prendre antibiòtic i ha recomanat a les famílies que estiguin atentes a detectar els símptomes de la malaltia, com la febre alta.

Segons fonts properes al cas, la nena vivia amb els seus pares a Golmés, però anava a una guarderia de Mollerussa. Pel que sembla, la mort es va produir de forma fulminant, ja que la petita va ingressar divendres i va morir l’endemà. Els pares van notar que la nena no reaccionava i, davant dels clars signes de gravetat, van decidir portar-la directament a l'hospital Parc Taulí de Sabadell.

tracking