SEGRE

INICIATIVES POLÈMICA

Cent places d'hotel per a afectats per la “repressió policial” a Múrcia

De la plataforma Pirineus amb Ells, que suma vint-i-cinc establiments de l’Alt Urgell i la Cerdanya || Les places es podran ocupar el primer cap de setmana de maig

Pep Lizandra, un dels impulsors de la plataforma pirinenca que preveu acollir veïns de Múrcia.

Pep Lizandra, un dels impulsors de la plataforma pirinenca que preveu acollir veïns de Múrcia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plataforma ciutadana Pirineus amb Ells, formada per vint-i-cinc hotels i cases rurals de l’Alt Urgell i de la Cerdanya, ofereix ja de forma gratuïta cent places als seus establiments per a veïns de Múrcia que hagin estat víctimes de la “repressió policial” per les protestes contra el mur de l’AVE, que van tenir lloc durant el primer cap de setmana de maig de l’any passat, els dies 5 i 6. El portaveu de la iniciativa, Pep Lizandra, va explicar ahir que s’han posat en contacte amb la plataforma Pro Soterramiento de las Vías de Murcia per explicar-los la proposta.

En aquest sentit es va mostrar “molt emocionat i reconfortat” tant per la resposta de la plataforma murciana com pels hotelers del Pirineu, que de seguida han trucat per oferir places a tall de col·laboració amb la iniciativa.

Un dels membres de la plataforma murciana li va traslladar a Lizandra que aquesta és una bona proposta per “revertir la notícia negativa” de l’anunci dels hotelers de Múrcia de regalar estades als agents que van participar en l’operatiu del referèndum de l’1 d’octubre i que van protagonitzar les càrregues (vegeu el desglossament). Lizandra va explicar que ara ja serà la plataforma de Múrcia la que s’encarregarà de difondre l’oferta, que també inclou visites culturals i lúdiques, i que durant els pròxims dies contactaran amb la plataforma Pirineus amb Ells per concretar les places que ocuparan el cap de setmana del 5 i 6 de maig (vegeu SEGRE de diumenge).

Val a recordar que vint-i-quatre hores després de la posada en marxa de la iniciativa, divendres de la setmana passada, ja eren una dotzena els establiments hotelers i cases rurals que s’havien sumat a aquesta plataforma ciutadana.

La voluntat d’aquesta proposta és promoure accions de solidaritat amb els que hagin estat víctimes de “repressió policial” per reclamar els seus drets.

tracking