SEGRE

RESIDUS PROTESTES

Denuncien que han de fer 4 km per llançar les escombraries

Al no haver-hi contenidors al nucli urbà, s’han de desplaçar a l’encreuament d’Ansovell

Els contenidors més pròxims, a la cruïlla de Cava i Ansovell.

Els contenidors més pròxims, a la cruïlla de Cava i Ansovell.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns de Cava, a l’Alt Urgell, denuncien la falta de contenidors d’escombraries en tot el nucli urbà. El normal en localitats petites de muntanya és que estiguin situats a l’entrada de les poblacions, però a Cava, amb prop de seixanta veïns, es veuen obligats a desplaçar-se per la carretera comarcal fins a l’encreuament amb Ansovell, a 4,5 quilòmetres de distància, on es troben situats els més pròxims.

Miquel Dalmau, veí de Cava, assegura que des de fa tres anys reclamen a l’ajuntament la instal·lació de punts de recollida a l’entrada del poble. Els veïns del municipi, que inclou els nuclis de Cava, Ansovell i el Querforadat, paguen el rebut per la recollida i la gestió de residus a la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet igual que la resta de ciutadans de la comarca però els de Cava, lamenta Dalmau, “sense un bon servei”. La quota anual se situa sobre els 120 euros. Dalmau creu que “una mesura de justícia” seria “o no pagar o, a tot estirar, pagar a raó del servei que rebem, la meitat del rebut ja que hem de desplaçar-nos amb el nostre vehicle”, afegeix. “Antigament, no es pagava i ningú es queixava però ara que paguem, volem els contenidors a prop.”

L’alcaldessa del municipi, Alba Gonzàlez, va justificar la situació fent referència a un “acord de ple de l’any 1997” (aleshores era consell obert, de manera que no hi havia edils i tots els veïns tenien el seu vot per decidir) al considerar que la presència de contenidors a la plaça “elimina punts d’estacionament”, ja que les dimensions de la zona obliguen a deixar espai perquè el camió pugui fer el gir. Així mateix, va fer referència a “problemes de pudors” a l’estiu i la dificultat en la circulació per la carretera d’accés al poble, una via estreta i amb revolts.

tracking