SEGRE

EMPRESES LIQUIDACIÓ

El jutge inhabilita l'amo del balneari de Rocallaura

No podrà administrar béns aliens durant tres anys || Després que el jutge hagi declarat culpable el concurs de creditors

El balneari, tancat el passat 31 de gener.

El balneari, tancat el passat 31 de gener.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat del mercantil número 1 de Lleida ha declarat culpable el concurs de creditors del balneari de Rocallaura, tancat des del passat dia 31 de gener. Aquesta resolució inhabilita el propietari, Josep Vilanova, durant un període de tres anys durant els quals no podrà administrar béns aliens. La condemna representa també la pèrdua de qualsevol dret que pogués tenir com a creditor de l’empresa i li imposa el pagament de les costes processals. La resolució judicial, del passat dia 25 d’octubre i publicada ahir al Butlletí oficial del registre mercantil (Borme), estableix que la inhabilitació per administrar béns aliens serà efectiva fins al 25 d’octubre del 2020.

Val a recordar que la qualificació de concurs culpable s’aplica al considerar que l’actuació del deutor ha agreujat la situació econòmica que ha conduït a la insolvència. Aquest diari va intentar obtenir sense èxit la versió tant de Vilanova com de l’administració concursal.

El balneari va tancar el 31 de gener després d’un concurs de creditors que s’ha prolongat quatre anys

L’empresa Balneari de Rocallaura SL es troba actualment en procés de liquidació després d’un procés concursal que s’ha prolongat durant quatre anys. El mes de gener passat es va aplicar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) d’extinció a la totalitat de la plantilla. Dels trenta-quatre empleats amb què comptava aquest balneari de l’Urgell, únicament van quedar tres persones, dedicades a portar a terme preparatius per desmantellar les instal·lacions i per atendre trucades fins a mitjans d’aquest mes, segons van apuntar dies enrere fonts sindicals.

El balneari, construït a començaments del segle XX i clausurat durant la Guerra Civil, va reobrir l’any 2009, després que la família propietària invertís deu milions d’euros a recuperar-lo. La gestió va estar en mans de la cadena hotelera Hotusa des del 2011 fins al 2015, quan els propietaris la van recuperar.

Aleshores, el balneari ja estava en concurs de creditors, amb un passiu de set milions d’euros. Mentre va estar obert, va rebre aproximadament 200.000 visitants.

tracking