SEGRE

SUCCESSOS LLADRES AL CAMP

Una onada de robatoris en estacions de reg de Lleida provoca danys per valor de 500.000 euros

Nou instal·lacions del Segarra-Garrigues saquejades, i altres del Segrià Sud i el Garrigues Sud || Els regants apunten una xarxa professional de lladres que opera al pla des del desembre

Cables elèctrics tallats.

Cables elèctrics tallats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una onada de robatoris en estacions de bombatge per a regadius ha deixat destrossades almenys una desena d’instal·lacions a les comarques del Segrià, les Garrigues i l’Urgell. Només el canal Segarra-Garrigues ha denunciat als Mossos d’Esquadra el saqueig de nou estacions d’impulsió de l’aigua, la majoria de les quals encara sense funcionar. L’empresa que gestiona el regadiu, Aigües Segarra-Garrigues, valora els danys en més de 400.000 euros.

Els lladres buscaven principalment cable elèctric i cable de senyal i l’han sostret pràcticament en la seua totalitat. En aquestes incursions han deixat destrosses molt importants, com la ruptura de les portes d’entrada i de plaques de sostre o del mateix terra per accedir a les principals connexions. En aquests casos, no han necessitat tallar el subministrament elèctric a l’estar aquestes instal·lacions encara sense connexió. En altres regadius com el Garrigues Sud o el Segrià Sud sí que han hagut de tallar el proveïment elèctric.

El president del Segrià Sud, Joan Sabaté, va explicar que les destrosses en una de les estacions ascendeixen a entre 80.000 i 100.000 euros i inclouen el desmantellament del cable. Els robatoris no afecten en aquests casos els agricultors perquè la campanya de reg encara no ha començat. Tanmateix, “si hagués passat en plena temporada hauríem pogut tardar quinze dies a recuperar el subministrament elèctric” i, per tant, hauríem estat sense aigua. El Segrià Sud espera que la subdelegació del Govern (que controla els Mossos per l’article 155) atengui una petició de reunió, remesa per correu electrònic el 2 de febrer, per buscar solucions a aquesta situació. Sabaté defensa que es tracta d’una xarxa professional de lladres, que actua de nit i irromp en instal·lacions que fins ara no s’havien assaltat. Els robatoris en regadius afectaven principalment eines de coure situades a l’aire lliure o fins i tot cultius. Una de les solucions per reforçar la vigilància apunta l’ús de drons, una mesura que ja és operativa al camp de València.

Al Segarra-Garrigues, els robatoris van començar el 7 de desembre i es van prolongar durant el mes de gener de forma successiva en estacions de bombatge del Segrià, les Garrigues i l’Urgell. Al Garrigues Sud hi hauria també danys per valor d’uns 50.000 euros.

Cables elèctrics tallats.

Cables elèctrics tallats.

Cables elèctrics tallats.

Cables elèctrics tallats.

tracking