SEGRE

TEMPORAL CONSEQÜÈNCIES EN LA FAUNA

Aran suspèn la temporada de caça deu dies abans a causa de l'acumulació de neu

Les societats de caça de la Val constaten problemes de mobilitat i alimentació per als cérvols i senglars || S’han arribat a registrar gruixos de més de dos metres a les cotes més altes

Una euga i un ruc català a la masia aïllada des de fa més d’una setmana a la Coma i la Pedra.

Una euga i un ruc català a la masia aïllada des de fa més d’una setmana a la Coma i la Pedra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Conselh Generau d’Aran va suspendre ahir la temporada de caça, deu dies abans de la data d’acabament, a causa de l’acumulació de més de dos metres de neu en cotes altes després de les últimes nevades. El síndic, Carlos Barrera, va explicar que fins ara podien caçar-se cérvols i senglars a partir de 1.700 metres d’altitud. Les societats de caça i pesca d’Aran havien demanat al Conselh que la temporada finalitzés abans per “les circumstàncies meteorològiques excepcionals” que han provocat que aquests animals tinguin dificultats en la mobilitat, un fet que dificulta també que les espècies puguin alimentar-se correctament. Barrera va assegurar que fa dos temporades ja havien pres la mateixa mesura per acumulació de neu i que des de la corporació estan en continu contacte amb les societats. La temporada va començar l’agost amb l’isard i havia d’acabar el diumenge 25 de febrer.

El síndic va assegurar que als accessos als municipis es poden trobar quaranta centímetres de neu, mentre que als boscos arriba fins als seixanta i a cotes altes s’han acumulat més de dos metres. Barrera va apuntar que el Conselh planifica i gestiona la caça i la pesca a través de les societats, amb la de la Val d’Aran i la de Naut Aran. Va afegir que estan pendents de negociar amb el futur Govern de la Generalitat la cessió de les competències per gestionar des de la corporació les espècies de fauna protegida, entre les quals es troba l’ós.

La campanya va començar a l’agost amb l’isard i havia d’acabar el diumenge 25 de febrer

El director tècnic de la Federació de Caça de Lleida, Ramon Mayench, va recordar que, segons la llei de caça, encara que nevi per sobre dels 1.700 metres la caça major es pot seguir practicant, però no en cotes inferiors, malgrat que va afirmar que la decisió del Conselh és l’adequada perquè “no té cap sentit caçar espècies que es troben indefenses”.

tracking