SEGRE

El jutge de La Seu investiga el director d'Ensenyament per suposades coaccions a una mestra

També citarà a declarar dos inspectors del departament

L’escola rural Rosa Campà de Montferrer i Castellbò.

L’escola rural Rosa Campà de Montferrer i Castellbò.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de instrucció número 2 de la Seu d'Urgell ha admès a tràmit la querella criminal presentada el passat 7 de desembre per la directora del centre Rosa Campà de Montferrer i Castellbò contra el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i dos inspectors del departament. La denunciant els acusa de presumptes delictes d’assetjament laboral i coaccions.

Segons ha informat l'advocat de la directora, Pau Simarro, està previst que el jutge citi a declarar pròximament Cullerés i els dos inspectors querellats en qualitat d'investigats.

La querella es va produir després de nou mesos de conflicte entre les parts i que va motivar que la directora fos expedientada per una infracció lleu. Segons la denunciant, l’acció judicial pretén aclarir els motius d’aquest conflicte, ja que, segons la directora, feia mesos que rebia assetjament i pressions per part del departament perquè dimiteixi del càrrec.

El lletrat va afirmar que l’expedient contra la directora es va tancar amb una infracció lleu per haver signat un conveni sense tenir funcions per fer-ho, mentre que a la querella assenyala que Cullerés l’havia pressionat per deixar el càrrec a l’acusar-la d’“irregularitats molt greus”.  Així mateix, afirma que hi ha professors del centre que han iniciat una campanya contra ella a l’estar disconformes amb el model d’educació del centre.

L’obertura d’un expedient per part del departament d’Ensenyament es va resoldre el mes de juliol passat i va atribuir a la directora la firma d’un conveni amb una alumna de la Universitat d’Andorra sense tenir competències per fer-ho i per no haver convocat eleccions al consell escolar durant el curs passat.

El conflicte a l’escola va generar que al maig passat alguns pares fessin una protesta per defensar el model del centre.

tracking