SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

El detingut per tres crims a Terol va treballar dies abans a la fruita a Lleida

Ígor el Rus va matar dos guàrdies civils i un ramader el passat 14 de desembre

Ígor el Rus, traslladat per la Guàrdia Civil després de ser arrestat pel triple crim a la localitat de Terol d’Andorra.

Ígor el Rus, traslladat per la Guàrdia Civil després de ser arrestat pel triple crim a la localitat de Terol d’Andorra.ANTONIO GARCÍA/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El detingut per un triple crim el passat 14 de desembre a Terol, un ciutadà serbi anomenat Ígor el Rus, va treballar setmanes abans a la fruita a Lleida. Així ho va explicar ell mateix davant de la jutge segons s’ha sabut ara després d’aixecar-se el secret del sumari. Va cosir a trets dos guàrdies civils i un ramader a la localitat de Terol d’Andorra.

DADES

  • 7 VÍCTIMES. En només nou dies Ígor el Rus hauria matat 3 persones i n’hauria ferit 2 a trets a Terol. A més, se li imputen 2 assassinats a Itàlia. 
  • 17 TRETS ALS AGENTS. Feher ha explicat que va disparar 17 vegades amb dos pistoles als dos guàrdies civils que va matar a la localitat de Terol d’Andorra. 
  • 21 ROBATORIS EN NOU DIES. El desembre es van denunciar a Terol 21 robatoris en nou dies que s’atribueixen a Ígor el Rus. A Lleida, pel que sembla, no va robar. 
  • 23 IDENTITATS DIFERENTS. Feher diu que ha utilitzat 23 identitats diferents en 8 països. En una aparentava ser rus i dir-se Ígor Vaclavic. D’aquí el sobrenom.

Norbert Feher, un ciutadà serbi de 36 anys anomenat Ígor el Rus que el passat 14 de desembre va ser detingut per un triple crim a la localitat de Terol d’Andorra, va treballar setmanes abans d’aquests fets a la fruita a Lleida. Així ho va explicar el mateix acusat a la jutge d’Alcanyís que investiga el triple assassinat, segons s’ha sabut ara després d’aixecar-se dimarts passat el secret de sumari. Ígor el Rus va explicar que va arribar a Espanya amb bicicleta el 21 de setembre passat procedent d’Itàlia, on la policia el buscava per dos assassinats més. Es va dirigir a Lleida i va trobar feina a la fruita. Fonts d’Unió de Pagesos van explicar ahir a aquest diari que l’home va ser reconegut per lleidatans quan la foto va sortir a les televisions després de ser arrestat pels tres crims de Terol. No consta que a Ponent cometés robatoris ni altres delictes, a diferència del que passaria al desembre a Aragó (vegeu el desglossament).

Segons va explicar ell mateix a la jutge, va cobrar “en negre” per la feina a la fruita i, quan es va acabar, es va dirigir a les localitats valencianes de Xirivella i Catarroja. Després, al desembre, es va instal·lar a la zona muntanyosa ubicada entre les localitats de Terol d’Albalate del Arzobispo i Andorra. En aquest últim municipi va disparar, primer, a dos persones en una masia el 5 de desembre i, posteriorment, a un ramader en una altra parcel·la agrícola el 14 d’aquell mes. Als dos primers els va ferir; al tercer, el va matar. En tots dos casos havia entrat als habitatges per robar. El 14 de desembre, al comprovar que el ramader al qual havia tirotejat havia mort, va agafar un Mitsubishi verd de la víctima i va fugir en direcció a València. Es va trobar un vehicle “sense llums ni sirenes” del qual van saltar dos homes que van començar a disparar-li, sempre segons la seua versió a la jutge d’Alcanyís.

Els va disparar fins a disset vegades amb les dos pistoles que portava. Va comprovar que encara respiraven i els va deixar allà no sense abans apoderar-se de l’arma d’un d’ells perquè una de les seues s’havia espatllat. Els dos agents van morir. Ell va seguir la fuga, va sortir de la via amb el turisme i va ser detingut per guàrdies civils.

No va ser denunciat per cap delicte mentre treballava a Ponent Fonts dels Mossos d’Esquadra van explicar ahir a aquest diari que el sospitós no va ser detingut per aquest cos quan treballava a Ponent. D’aquesta dada es dedueix que no va ser denunciat per cap delicte mentre treballava en la recollida de fruita. En cas d’haver estat arrestat, els agents haurien vist probablement que era perseguit a Itàlia per dos assassinats, encara que el ciutadà serbi ha explicat a la jutge que ha utilitzat fins a vint-i-tres identitats diferents en vuit països. En una ha simulat dir-se Ígor Vaclavic i ser rus. D’aquí el sobrenom. Es tracta d’un delinqüent que presumeix de tenir formació paramilitar i que diu ser molt religiós, fins al punt de dedicar quatre hores diàries a la lectura de la Bíblia. En cas de ser així, no sembla que les lectures li hagin estat gaire profitoses, ja que l’historial delictiu d’aquest individu espanta. Dos assassinats a Itàlia, tres a Terol i dos homicidis frustrats en aquesta província, en la qual, a més, hauria comès almenys vint-i-un robatoris en tan sols nou dies, segons les denúncies que es van presentar entre el 5 i el 14 de desembre entre els municipis de Terol d’Albalate del Arzobispo i Andorra. En dos d’aquests robatoris va ferir dos de les víctimes i en un altre va matar un ramader, la qual cosa va donar lloc a una persecució en què van ser assassinats dos guàrdies civils. A Lleida no es recorda un augment de robatoris a finals de setembre, quan Ígor el Rus treballava a la fruita. Fonts d’Unió de Pagesos van dir ahir que lleidatans van reconèixer l’home quan el van veure a la televisió el desembre passat després de la detenció. Quan fugia, es va quedar adormit al costat del cotxe perquè estava ebri. Segons ell, beure no li impedia conduir, però sí caminar. Per això es va quedar allà.

tracking