SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Investiguen per coaccions el director d'Ensenyament

Un jutge de la Seu admet una querella contra ell i dos inspectors || Els va denunciar la directora d’un col·legi de Montferrer

L’escola rural Rosa Campà de Montferrer i Castellbò.

L’escola rural Rosa Campà de Montferrer i Castellbò.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’Instrucció 2 de la Seu d’Urgell ha admès a tràmit una querella presentada per la directora de l’escola Rosa Campà de Montferrer i Castellbò contra el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i dos inspectors del departament. Els tres seran citats com a investigats pels delictes d’assetjament i coaccions en l’àmbit funcionarial. Segons va informar ahir l’advocat de la directora, Pau Simarro, estava previst que el jutge prengués declaració avui com a investigats a Cullerés i als dos inspectors. No obstant, les declaracions s’han ajornat a un altre dia, encara sense data.

La querella es va presentar el passat dia 7 de desembre al jutjat d’Instrucció 2 de la Seu d’Urgell. En aquest escrit, la directora del centre, Maria Rodríguez, assenyala que fa mesos que pateixen assetjament i pressions per part del departament d’Ensenyament perquè deixi el càrrec. Una acció judicial, segons defensa el seu advocat, que vol aclarir aquest conflicte, que ha motivat que la directora sigui expedientada per una infracció lleu. Segons assenyala la querella, aquest expedient va ser per haver firmat un conveni sense tenir funcions per fer-ho, mentre s’assenyala que Cullerés l’havia pressionat per deixar el càrrec a l’acusar-la d’“irregularitats molt greus”.

La directora, expedientada, atribueix a Ensenyament una campanya per fer-la fora del càrrec

Així mateix, la directora afirma que hi ha professors del centre que han iniciat una campanya contra ella a l’estar disconformes amb el model d’educació del col·legi.

L’escrit inclou diversos episodis que la defensa de la directora atribueix a una “campanya d’assetjament i demolició” contra ella, que es nega a dimitir del càrrec. L’obertura d’un expedient per part d’Ensenyament es va resoldre el mes de juliol passat i va atribuir a la directora la firma d’un conveni amb una alumna de la Universitat d’Andorra sense tenir competències per fer-ho i per no haver convocat eleccions al consell escolar durant el curs passat. Els serveis territorials d’Ensenyament a Lleida van declinar ahir oferir la seua versió dels fets a aquest diari.

tracking