SEGRE

MUNICIPIS ACTUACIONS

Malles per evitar que caiguin roques a habitatges de Biosca

A la zona de parc on estava ubicat el tobogan gegant

La zona de Biosca on es produeixen despreniments.

La zona de Biosca on es produeixen despreniments.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Biosca instal·larà una xarxa de malla a la muntanya del parc on estava ubicat el tobogan gegant amb l’objectiu d’evitar el perill que generen els despreniments de pedres sobre les cases d’aquest municipi.

Segons va assenyalar l’alcalde, Corneli Caubet, ja l’any passat es van registrar alguns despreniments de pedres que van danyar les plaques solars d’un habitatge. Amb aquesta actuació pretén assegurar el recinte urbà tant pel que fa a les cases com al carrer Caminol. El projecte suposarà una inversió d’aproximadament 40.000 euros i es portarà a terme amb ajuts del Pla d’Inversió Local de la Diputació de Lleida.

L’actuació costarà 40.000 euros i comptarà amb aportacions de la Diputació de Lleida

El fet que Biosca estigui situat a la falda d’una muntanya rocosa obliga a prendre mesures de seguretat pel perill que comporta. Així doncs, a la dècada dels anys noranta, el que era l’alcalde d’aleshores, Joan Juanola, ja va haver d’afrontar diverses mesures de protecció a causa de dos roques situades a la mateixa zona pel perill que comportava un despreniment sobre la població. El parc ja es va tancar al públic fa dos anys arran de la denúncia d’una menor pels danys que es va produir a la zona de lleure i la posterior degradació.

Aquest projecte s’inclou en els pressupostos que ha aprovat aquesta mateixa setmana l’ajuntament per al 2018. L’import total ascendeix a 140.000 euros.

Renovació integral del sistema d’enllumenat públic amb leds

Una nova inversió per aquest exercici pressupostari al municipi de Biosca serà la renovació integral de l’enllumenat públic per adequar-lo a la normativa. L’actuació inclourà així mateix la millora de l’enllumenat del local social de Cal Borres i està projectat instal·lar llums led, la qual cosa comportarà, a més d’una millor qualitat en el sistema d’il·luminació dels carrers i punts cèntrics, un estalvi a la factura energètica que repercutirà favorablement a les arques municipals. Aquesta renovació s’anirà executant al llarg d’aquest any amb la substitució de punts de llum.

tracking