SEGRE

Reñé alerta que el 155 està sent "letal" per al món municipal

El president de la Diputació de Lleida reivindica la necessitat de formar govern

Reñé ha encapçalat a la Diputació una reunió d'alcaldes i presidents de consells comarcals.

Reñé alerta que el 155 està sent "letal" per al món municipalItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé ha alertat aquest divendres que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya està sent "letal" per al món municipal. Reñé ha reivindicat la necessitat de formar govern per acabar amb la "inacció absoluta" i per evitar que des de Madrid es vulgui imposar el castellà com a llengua vehicular a l'escola catalana.

El president de la Diputació ha encapçalat una reunió d'alcaldes i presidents de consells comarcals on s'han abordat, com a temes principals, les ajudes a les escoles bressols i la instal·lació de la fibra òptica a la demarcació, ja que s'ha acordat iniciar el període d'informació per aconseguir que la banda ampla arribi a tot el territori.

Pel que fa a les escoles bressol, la Diputació estudiarà reclamar a la Generalitat els 12 milions d'euros en ajudes de les que s'ha fet càrrec en els últims tres anys. De fet, hi ha diverses sentències que dictaminen que el Govern català ha de pagar aquests diners als ajuntaments, tot i que i algunes interlocutòries fixen que només haurà d'abonar la diferencia entre l'ajuda de la Diputació de Lleida, de 875 euros per nen, i la quantia real i total de l'ajuda que és de 1.300 (425 euros), mentre que altres sentencien que l'administració catalana ha d'abonar la totalitat dels 1.300 euros

D'altra banda, la Diputació repartirà 230 nous desfibril·ladors a totes les comarques, i 50 més per als Mossos i els Bombers. D'aquesta manera s'arriba als 450, seguint l'objectiu de fer del territori lleidatà un espai cardioprotegit.

tracking