SEGRE

TRIBUNALS JUDICIS

Judici a una associació cannàbica de la Seu que al·lega ús terapèutic

Fiscalia acusa els seus responsables de vendre marihuana i haixix a socis i també a persones alienes a l’entitat || Sol·licita penes de fins a set anys i mig de presó

Vista de la droga confiscada pels Mossos el juliol del 2016.

Vista de la droga confiscada pels Mossos el juliol del 2016.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita penes de presó d’entre quatre anys i mig i set anys i mig per a tres responsables d’una associació cannàbica de la Seu d’Urgell que al·lega ús terapèutic. Els tres, que està previst que siguin jutjats dijous vinent a l’Audiència de Lleida, estan acusats de vendre marihuana i haixix als socis de l’entitat i també a persones de fora. Un consum que, segons la Fiscalia, també es feia a l’exterior del local que l’entitat té a la capital de l’Alt Urgell.

Segons l’escrit d’acusació, els acusats són el president, el tresorer i el secretari de l’associació cannàbica A Medical Grass, constituïda el juny del 2014 a la Seu d’Urgell. Segons els estatuts de l’entitat, el consum es limitava a majors de 21 anys amb finalitats de salut, creant per a això espais privats dins del local.

Els acusats distribuïen les substàncies a socis i no socis sense una quantitat límit, segons la Fiscalia

Per regular l’activitat, el club es va inscriure al registre d’associacions de la Generalitat l’agost del 2014. També va sol·licitar la llicència d’obertura a l’ajuntament de la Seu d’Urgell, però se li va denegar el juliol del 2016, per la qual cosa funcionava sense llicència.

Segons la Fiscalia, el president de l’entitat va assumir les decisions i subministrava a l’associació substàncies il·lícites. Els altres dos acusats s’encarregaven de distribuir-les als socis o no socis com a substàncies per al seu propi consum.

El juliol del 2016, els Mossos d’Esquadra van fer una inspecció al local, on van confiscar 523 grams de marihuana i 35,8 d’haixix, a més de material per a la distribució i el cultiu de les substàncies. En aquella intervenció, van detenir el responsable de l’associació i una treballadora.

Segons la policia, fins al local també venien compradors de l’Alt Urgell i d’Andorra. La Fiscalia els acusa d’un delicte de tràfic de drogues, pel qual demana una condemna de quatre anys i mig de presó i una multa d’11.072 euros, i tres anys més de presó i una multa de 4.800 euros per al president per associació il·lícita.

L’Audiència va absoldre Pàmies però va condemnar un club similar

Demostrar que la marihuana conreada és per a consum propi o dels socis d’una associació cannàbica és la clau en aquests casos. L’Audiència de Lleida va ratificar, en una decisió pionera a Ponent, l’absolució de l’agricultor de Balaguer Josep Pàmies, de Dolça Revolució, exculpat per una jutge del Penal d’un delicte contra la salut pública al veure provat que les plantes que conreava eren per als socis. D’altra banda, la mateixa magistrada va absoldre a finals de l’any passat el president d’un club de Lleida a l’entendre que la marihuana també era per al consum dels socis. Una decisió que ha estat recorreguda per la Fiscalia. Tanmateix, l’Audiència va condemnar el responsable d’un altre club de Balaguer al considerar que l’utilitzava com a tapadora per vendre marihuana.

tracking