SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORT

Rècord de trànsit aeri a Alguaire amb un total de nou vols i 2.200 viatgers en un sol dia

Neilson nolieja dos avions més per atendre la demanda d’esquiadors britànics al coincidir amb la setmana blanca || Es va contractar un 20 per cent més de plantilla per atendre el volum de passatgers d’ahir

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguaire va registrar ahir un rècord. El de més trànsit aeri de vols comercials des que va entrar en servei aquesta infraestructura, el febrer de 2010, amb nou vols. Els quatre del turoperador Neilson, que a més aquest cap de setmana ha noliejat dos avions més per atendre l’augment d’esquiadors al coincidir amb la celebració de la setmana blanca; els dos de la companyia sueca Quality Travel, que es va estrenar el cap de setmana passat i es prolongarà fins al 25 de març, així com el vol setmanal a Palma de la companyia Air Nostrum. En total, van passar per Alguaire poc més de 2.235 passatgers en un sol dia. Aeroports de Catalunya va haver de contractar una desena més de treballadors per atendre els avions, la qual cosa implica un 20% més de la plantilla habitual, especialment per a les zones d’embarcament, rampes, escales i altres serveis, segons van confirmar fonts d’Aeroports de Catalunya. “El d’avui ha estat un dia històric que fins i tot ha provocat un cert col·lapse en l’arribada i sortida de les aeronaus”, va afirmar el director de la infraestructura, Antoni Serra. No obstant, la jornada es va desenvolupar amb total normalitat i sense incidents. Els vols de l’aerolínia sueca Quality Travel són la principal novetat d’aquest any a Alguaire, que preveu transportar uns 2.000 passatgers a quinze avions fins al 25 de març, i després que la companyia israeliana Arkia decidís cancel·lar aquest any per qüestions operatives la desena de vols que operava des del 2015. A banda del trànsit aeri d’ahir, a Alguaire també van destacar la vintena d’autocars aparcats al pàrquing per transportar els turistes a la seua destinació final, principalment Andorra, per esquiar.

D’altra banda, la boira va obligar dissabte a cancel·lar els exercicis de vol per a pilots que la companyia Vueling tenia previstos. Finalment, aquests pilots es van traslladar a Reus per a la formació.

Bon cap de setmana per a l'esquí amb una gran afluència d'esquiadors

El bon temps d’ahir i les òptimes condicions de la neu a les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida van propiciar una bona afluència d’esquiadors el cap de setmana. Al llarg de la jornada es van omplir amb milers d’aficionats a l’esport blanc. Més de 4.000 esquiadors van escollir Boí Taüll el cap de setmana, 7.600 Port del Comte, prop del miler Tavascan i 7.720, les estacions d’Espot i Port Ainé entre els dos dies. Baqueira, que acostuma a superar aquestes xifres, no va facilitar dades.

Les últimes precipitacions han acumulat més de dos metres i mig de neu a les cotes altes del complexos d’esquí. Això ha obligat les estacions a prendre mesures per a la prevenció d’allaus. De fet, el risc d’allaus es va mantenir ahir en el nivell 2/3, i la previsió és seguir igual fins avui, ja que una baixada de la temperatura redueix sensiblement el perill d’allaus.

Un portaveu de Boí Taüll va assenyalar en aquest sentit que ha estat un bon cap de setmana d’esquí, tot i que no dels millors, ja que “dissabte estava tapat i molts esquiadors ja no es van animar a pujar a pistes”. També a les estacions del Pallars, Espot i Port Ainé, l’afluència ha estat bona, tant pel bon temps com per la qualitat de la neu, encara que no de rècord, van apuntar des de l’estació. Pel que fa al Solsonès, es va registrar un gran nombre d’esquiadors que va superar els 7.600 al llarg de tot el cap de setmana.

Centenars de passatgers esperen per facturar els equipatges dins de les instal·lacions de l’aeroport lleidatà.

Centenars de passatgers esperen per facturar els equipatges dins de les instal·lacions de l’aeroport lleidatà.AMADO FORROLLA

Centenars de passatgers esperen per facturar els equipatges dins de les instal·lacions de l’aeroport lleidatà.

Centenars de passatgers esperen per facturar els equipatges dins de les instal·lacions de l’aeroport lleidatà.AMADO FORROLLA

tracking