SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Aran rebaixa el risc d'allaus però espera més neu

El situa en 2 sobre 5, encara que hi haurà noves nevades aquesta setmana || Alerten que les plaques de neu es mantindran fràgils

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Prevenció d’Allaus d’Aran ha rebaixat el risc d’allaus fins a un nivell moderat (2 sobre 5), respecte al que va registrar a finals de la setmana passada. Dijous, a Baqueira es va arribar al nivell 4 sobre 5. No obstant, des del centre adverteixen que avui i demà arriba un nou episodi de nevades i un augment del perill d’allaus. Noves plaques de neu recent s’han format aquests dos dies i en les pròximes hores es mantindran molt fràgils. A prop dels cims, el vent ha provocat acumulacions que també podran provocar allaus amb facilitat.

D’altra banda, operaris de Carreteres de la Generalitat van treballar dimecres i dijous de la setmana passada per obrir el port de la Bonaigua, tancat per risc d’allaus i després de les detonacions per augmentar la seguretat a la zona de la C-28.

D’altra banda, el Servei d’Emergències ha activat en prealerta el Neucat davant de la previsió de noves nevades a la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça i el Sobirà en una cota mínima de 1.400 metres i fins a 20 centímetres de neu nova.

Així mateix, van informar que als 900 metres es podrien acumular fins a 10 centímetres demà.

Operaris de la Generalitat treballant la setmana passada per netejar el port de la Bonaigua.

Operaris de la Generalitat treballant la setmana passada per netejar el port de la Bonaigua.CARRETERES DE LA GENERALITAT

tracking