SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

El caçador que va matar un pagès de Tàrrega porta la condemna al TSJC

L’Audiència de Lleida li va imposar cinc anys i mig després de ser declarat culpable pel jurat popular || Va considerar provat que va tenir intenció de matar la víctima

El caçador condemnat, el desembre passat durant el judici celebrat a l’Audiència de Lleida.

El caçador condemnat, el desembre passat durant el judici celebrat a l’Audiència de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La defensa de Francisco Martín, el caçador de Sant Just Desvern condemnat a cinc anys i mig de presó per matar un agricultor de Santa Maria de Montmagastrell (nucli de Tàrrega), ha presentat un recurs contra la sentència de l’Audiència de Lleida davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El recurs pretén rebaixar la pena imposada al caçador tenint en compte la seua tesi que la mort de Ramon Ribera, de 53 anys, es va produir per una imprudència i no constitueix un homicidi dolós com va considerar provat el jurat popular que el va declarar culpable.

A finals de l’any passat, l’Audiència Provincial va condemnar a cinc anys i mig de presó el caçador després que el jurat popular considerés que va tenir la intenció de matar la víctima. El tribunal li va aplicar l’agreujant d’abús d’autoritat però també la circumstància “molt qualificada” de reparació del mal, perquè Martín va pagar les indemnitzacions a la filla i als germans de la víctima just abans del judici.

El tribunal també li va imposar la prohibició d’acudir o residir a Santa Maria de Montmagastrell i comunicar-se amb els familiars de la víctima durant set anys. Així mateix, tal com volia el jurat amb set vots a favor i dos en contra, l’Audiència va proposar a l’Estat l’indult parcial de la pena imposada a causa de la seua avançada edat. Això podria evitar el seu ingrés a la presó si el Consell de Ministres, qui ha de prendre la decisió, accepta indultar-li una part de la pena.

La Fiscalia va sol·licitar una condemna de deu anys de presó, igual que una de les acusacions particulars, mentre que l’altra va demanar una pena de cinc anys. La defensa també va sol·licitar cinc anys, després d’admetre una imprudència greu per anar amb l’escopeta carregada. Tanmateix, va instar a tenir en compte les seues circumstàncies, per l’edat (75 anys) i perquè té cura de la seua dona malalta d’Alzheimer. El condemnat, que segueix en llibertat, sempre va afirmar que la mort de Ribera es va produir de forma accidental, després que la víctima intentés arrabassar-li l’arma, però el jurat popular es va decantar per l’homicidi dolós al creure que va tenir intenció d’acabar amb la vida de l’agricultor.

tracking