SEGRE

URBANISME HABITATGES

Mollerussa desallotja les primeres catorze famílies del grup Sant Isidori per seguretat

El consistori i la Generalitat posen en marxa el procés al comprovar que les bigues dels pisos estan en males condicions || Allotjament temporal als afectats, que se n’hauran d’anar abans del dia 26

Els habitatges del grup, amb tanques per garantir la seguretat dels veïns.

Els habitatges del grup, amb tanques per garantir la seguretat dels veïns.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa i la Generalitat, a través de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, han iniciat el procés per desallotjar 14 famílies dels seus habitatges ubicats al grup Sant Isidori. L’objectiu que exposen totes dos entitats és garantir la seguretat dels veïns i també la de l’estructura de l’edifici, seguint així les recomanacions dels informes tècnics elaborats després d’inspeccionar els pisos afectats i comprovar que l’entramat de bigues no compleix les condicions de seguretat necessàries. Aquesta mesura forma part del projecte de reforma del grup de vivendes, que engloba un total de 26 pisos, dels quals 14 són els que es troben habitats.

El projecte desenvolupa un conveni de col·laboració firmat el mes d’agost passat entre el consistori de la capital del Pla d’Urgell i els departaments de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat amb l’objectiu de resoldre la problemàtica derivada de l’estat de conservació del grup Sant Isidori. Aquest conveni contempla una intervenció en tot el grup, que inclou fins a 160 habitatges.

L’actuació s’emmarca en un conveni firmat pel consistori i tres conselleries

Per tirar endavant aquest procés, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha creat una borsa amb 14 habitatges perquè així es pugui procedir a l’allotjament temporal de les famílies que hagin de deixar el seu pis i no disposin d’alternativa d’habitatge propi, una intervenció que es durà a terme a través de la comissió tècnica de seguiment del conveni, que proposarà l’assignació dels pisos.

Ahir al matí, tècnics de la Generalitat, del consistori i dels Serveis Socials Bàsics van informar les famílies afectades perquè, a tot estirar, el proper dia 26 d’aquest mes es faci efectiu el desallotjament dels pisos i l’entrega de la claus a l’ajuntament. L’entitat municipal serà l’encarregada de prendre les mesures urgents necessàries per garantir la seguretat estructural dels edificis i procedir a continuació a prohibir l’accés. El consistori durà a terme les actuacions necessàries per la via d’urgència per posteriorment repercutir el cost econòmic a les persones afectades.

L’ajuntament va cedir a començaments de mes a l’Incasòl una oficina al complex de L’Amistat per a les entrevistes amb els afectats i poder conèixer les necessitats de les famílies a l’hora de poder resituar-les en altres habitatges socials.

tracking