SEGRE

MEDI AMBIENT CAÇA

El Govern reduirà els dies de caça i el sector ho lamenta

Mitja veda més curta i sense dos setmanes per abatre tords al febrer || Ho preveu l’ordre de vedes que es publicarà al març

Imatge d’arxiu de la mitja veda a Seròs.

Imatge d’arxiu de la mitja veda a Seròs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida tindrà setze dies menys per a la pràctica de la caça aquest any. Així ho preveu la futura ordre de vedes, que es va debatre ahir al Consell Nacional de la Caça i va despertar queixes de la Federació de Caça i d’Unió de Pagesos. L’ordre, que ha de publicar-se al març, redueix la mitja veda i suprimeix dos setmanes per abatre tords al febrer. Així, la mitja veda serà dos dies més curta enguany, amb tretze dies hàbils per a la caça de guatlles, tórtores i altres aus davant els quinze del 2017. Arran de les queixes entre els caçadors i UP, fonts d’Agricultura van apuntar que han atès en bona mesura les objeccions i que la reducció serà menor que la plantejada inicialment: es podrà caçar els dijous, dissabtes, diumenges i festius del 15 d’agost al 9 de setembre, quan en principi es va considerar un període més curt, del 21 d’agost al 2 de setembre.

Sobre la supressió de les dos setmanes de caça del tord al febrer, Agricultura va obrir la porta a restablir-les mitjançant un canvi posterior del text si compten amb estudis que acreditin que aquest període de caça no afecta la migració d’aquestes aus. La Federació de Caça va objectar que aquests canvis haurien d’esperar al nomenament del nou govern.

tracking