SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

L'adjudicatària compra 1.000 contenidors i 4 camions per recollir la brossa del Segrià

L’UTE de FCC i Arnó, que haurà de posar en servei a l’agost les illes en quinze municipis || Els ajuntaments pagaran, a través de la taxa d’escombraries, els dos milions d’euros que costa el material

Contenidors a Torrefarrera, que seran substituïts per noves illes.

Contenidors a Torrefarrera, que seran substituïts per noves illes.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’adjudicatària de la recollida dels residus pel sistema d’illes de contenidors al Segrià, la unió temporal d’empreses (UTE) de FCC i Arnó, haurà de comprar mil contenidors i quatre camions per oferir el servei, que haurà de posar-se en marxa cap a l’agost. Per la seua part, els ajuntaments pagaran, a través de l’impost d’escombraries, la compra dels camions i contenidors, d’un import més de dos milions d’euros, segons va explicar ahir la presidenta del consell, Maria José Invernón. La corporació va firmar ahir l’adjudicació definitiva amb un representant de l’UTE i Invernón va explicar que va aprofitar la trobada per demanar a FCC que retiri el recurs que ha presentat davant del Tribunal de Contractes Públics contra l’adjudicació de la recollida porta a porta a Sorigué i Nordvert, i va assegurar que també l’hi ha demanat a l’UTE de Romero Polo i Valoriza, que també l’ha recorregut. La presidenta va assegurar que aquesta petició és a causa de la “importància que té aquest concurs per a la comarca” i que aquesta va ser una sol·licitud dels alcaldes. Tots aquests recursos al concurs del porta a porta han retardat sine die la implantació en vint-i-dos municipis més, perquè als més de tres mesos que pot estar el tribunal per emetre un veredicte, s’hi haurà sumar els sis per a la posada en marxa si la resolució ho permet.

L’adjudicació de la recollida per illes, que no ha rebut recursos, va sortir a concurs per 8.099.724 euros i s’ha adjudicat per 5.563.400, que són 6.731.714 amb IVA. Al procés de licitació es van presentar també les UTE de Romero Polo amb Valoriza i GBI Serveis amb Àrids Romà. Així, el sistema d’illes de contenidors s’implantarà a Aitona, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfés, Alpicat, Benavent, Gimenells, Rosselló, Torre-serona, Torrefarrera, Torres de Segre, Vilanova de la Barca, Vilanova de Segrià i Almacelles. Fins que les noves adjudicatàries prenguin el relleu, la recollida d’escombraries a la comarca seguirà en mans de FCC, que tenia un contracte, firmat el 2002 i prorrogat, que expirava l’octubre de l’any passat. En el mateix àmbit, el Tribunal de Contractes Públics va desbloquejar a començaments de mes l’adjudicació de l’ampliació i la gestió de l’abocador de Montoliu a Romero Polo i Valoriza i va desestimar els tres recursos que s’hi havien presentat. El concurs es va resoldre el passat 22 de maig per un import superior als quaranta milions d’euros (vegeu SEGRE del 10 de febrer).

tracking