SEGRE

FORMACIÓ EQUITACIÓ

Aposta pels estudis d’equitació a Mollerussa

La Diputació impulsarà aquesta formació a l’Institut, que ja imparteix hípica || Visita un centre de referència a França

Reñé, amb responsables del centre de Mollerussa, a Saumur.

Reñé, amb responsables del centre de Mollerussa, a Saumur.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació vol completar l’aposta de formació superior relacionada amb el sector ramader i oferir noves possibilitats de creixement. Per això, el president, Joan Reñé, i el director de l’Institut Mollerussa, Antoni Reig, van visitar ahir l’Escola Nacional d’Equitació francesa, al municipi de Saumur, dedicada a la formació en equitació i en investigació genètica en equins.

La intenció és dotar d’una tercera línia de treball el projecte que ja ha suposat la consecució dels estudis del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal a la Universitat de Lleida i que ha permès la construcció de l’Hospital Veterinari de Torrelameu (en construcció) i l’aulari del doble grau al Campus ETSEA, ja en funcionament.

“A Lleida és favorable apostar per la genètica de cavalls i la formació en equitació i hípica, aprofitant les sinergies de l’Institut Mollerussa”, va dir Reñé.

D’altra banda, el director de l’institut, Antoni Reig, va destacar que el centre ja ofereix els estudis de tècnic esportiu en disciplines hípiques de resistència, orientació i turisme eqüestre i també tècnic esportiu en disciplines hípiques de salt, doma i concurs complet, a més de disposar a les seues instal·lacions d’una pista de doma, una de salt i un circuit de cros.

“Saumur és un referent mundial i un model a continuar adaptant-lo a la nostra realitat”, va dir Reig.

tracking