SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnats a un any i 3 mesos de presó per robar en una granja d'Arbeca

Van ser detinguts poc després pels Mossos

Vista de la seu judicial a l’edifici del Canyeret.

Vista de la seu judicial a l’edifici del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida condemna dos acusats a un any i tres mesos de presó per un robatori amb força en una granja situada al polígon industrial d’Arbeca. La sentència confirma la pena imposada als dos autors del robatori pel Jutjat Penal 1 després de rebutjar els recursos de les defenses al considerar provat que existeixen “molts indicis” que els incriminen. Segons la sentència, els fets van ocórrer el 2014, quan els ara condemnats van acudir, a bord d’un vehicle propietat d’un d’ells, a una granja després de trencar la cadena de ferro de la porta i es van emportar nombrosos objectes. Poc després del robatori, el vehicle va ser interceptat pels Mossos, que van trobar els objectes robats al seu interior.

El conductor del cotxe va fugir i els agents van poder detenir l’altre. Aquest detingut va reconèixer que havia sortit de Valls aquell dia en el vehicle conduït per l’altre condemnat, fet que per a l’Audiència és suficient per atribuir-li l’autoria del robatori. A més, el processat al·lega que ell no va cometre l’assalt perquè li havien robat el cotxe, sostracció que no va denunciar fins tres dies després del robatori a la granja.

Per aquest fet, els Mossos també li van atribuir una simulació de delicte, ja que creuen que ho va fer per tenir coartada. “Únicament es tracta d’una artificiosa elaboració d’una coartada que no aconsegueix alterar la seua convicció”, diu la sentència. Així mateix, el tribunal rebutja el recurs de l’altre acusat, que demanava que se li rebaixés la condemna perquè els Mossos havien frustrat el robatori. Tanmateix, l’Audiència (que embarga el cotxe utilitzat per cometre el delicte) assenyala que el robatori es va cometre, però que no van poder disfrutar dels objectes al ser arrestats poc després.

tracking