SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Un advocat accepta dos anys per estafar una família de Barruera

Al judici celebrat ahir a l’Audiència de Lleida, a més d’una indemnització de 125.000 euros || La confessió fa que retirin l’acusació contra una altra lletrada

L’acusat ahir durant la vista oral celebrada a l’Audiència Provincial de Lleida.

L’acusat ahir durant la vista oral celebrada a l’Audiència Provincial de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un advocat va reconèixer ahir davant de l’Audiència de Lleida haver estafat una família de Barruera, a la Vall de Boí, i va acceptar dos anys de presó després d’arribar a un acord entre les parts, per la qual cosa no es va celebrar el judici. La Fiscalia sol·licitava al principi cinc anys de presó per un delicte d’estafa per a l’acusat i per a una altra advocada, que exercien a Barcelona. A la vista celebrada ahir, la Fiscalia i l’acusació particular van retirar els càrrecs contra la dona després que l’home reconegués els fets.

Al seu escrit, el Ministeri Públic va assenyalar que la quantitat estafada a les víctimes superava els 171,500 euros. Tanmateix, les parts van acabar pactant una indemnització de 125.000 euros perquè alguns pagaments no s’han pogut provar. D’aquesta forma, l’advocat, que té obertes altres causes per fets similars que estan pendents de judici, va acceptar els dos anys de presó, inhabilitació per a l’exercici professional pel mateix període de temps i una multa de 3.300 euros. Els fets van ocórrer al 2007, quan les víctimes van pagar diverses quantitats de diners als acusats per presentar una demanda judicial (que es va desestimar, no tornant els diners), inversions i serveis que no van arribar a dur a terme.

Dos condemnes a un exadvocat per quedar-se diners dels seus clients

L’Audiència de Lleida va condemnar l’any passat un exadvocat lleidatà per apropiar-se de diners dels seus clients. A la primera sentència, el tribunal li va imposar dos anys de presó per quedar-se 124.529 euros de la indemnització que havien de cobrar uns clients per un accident laboral mortal el 2015. A la segona, l’Audiència també el va condemnar a dos anys per apropiar-se de 101.812 euros d’un matrimoni de Torregrossa de la indemnització que van rebre per la mort del seu fill en un accident de trànsit el 2010.

tracking