SEGRE

MUNICIPIS PLENS

L'oposició de Fraga anuncia una moció de censura contra Lapeña

De PP, Cs, PAR i Compromís, que sumen 9 dels 17 regidors || Al rebutjar el pressupost que l’alcalde socialista va vincular a una qüestió de confiança

El ple celebrat ahir a la nit a Fraga.

El ple celebrat ahir a la nit a Fraga.JOSÉ DÍAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups de PP, Cs, PAR i Compromís, a l’oposició a l’ajuntament de Fraga, van anunciar ahir a la nit en el ple una moció de censura contra l’alcalde socialista, Miguel Luis Lapeña. Aquestes quatre formacions, que sumen nou dels 17 edils de l’ajuntament, van rebutjar el pressupost per al 2018, que Lapeña va vincular a una qüestió de confiança. Al no superar-la, s’obre un termini d’un mes perquè l’oposició el rellevi a l’alcaldia mitjançant una censura o, en cas contrari, els comptes s’aprovaran de forma automàtica.

La qüestió de confiança i el pressupost només van rebre els vots a favor de sis edils del PSOE (la regidora Susana Blanes no hi va assistir després d’haver estat mare recentment), mentre que l’únic representant d’Aragó Sí que Pot es va abstenir. Per la seua part, el regidor de Compromís per Fraga, Ángel Cabrera, va afirmar que hi haurà “un nou govern municipal” amb una “majoria àmplia de nou o deu regidors” que dirigirà el consistori “amb acords de tots”. També els grups de PP, PAR i Cs van ratificar el seu suport a una moció de censura contra Lapeña, si bé ningú es va postular com a nou alcalde.

L’oposició té 30 dies per presentar la censura o el pressupost s’aprovarà de forma automàtica

El ple es va desenvolupar en un ambient aspre, ple de dures crítiques, acusacions i mútues peticions de dimissió entre govern i oposició. Cabrera, que va parlar durant més temps que la resta de portaveus junts, va afirmar que hi haurà “pressupostos nous al març” i va afegir que “Fraga no està ni estarà paralitzada”. En la seua intervenció va afirmar que “ningú és imprescindible”.

Lapeña va recórrer a una qüestió de confiança després que el ple rebutgés el pressupost el mes passat de desembre i al no haver obtingut des d’aleshores els suports necessaris per aprovar-ho. Durant la sessió plenària, va acusar els promotors de la censura de mentir a l’acusar-lo, no aportar propostes ni negociar amb ell i va qualificar Cabrera de “titella de la dreta”.

tracking