SEGRE

MUNICIPIS PROVEÏMENTS

Sanaüja es connecta a la Mancomunitat del Solsonès

La primera a sumar-s’hi va ser Biosca i després ho farà Torà

El dipòsit d’aigua per al consum de boca de Sanaüja.

El dipòsit d’aigua per al consum de boca de Sanaüja.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sanaüja ha finalitzat els treballs de connexió a la xarxa d’aigua de la Mancomunitat del Solsonès. La presa s’ha portat a terme en un dels dipòsits de la mancomunitat, situat a prop de les masies de la Melgosa i Viver (Biosca). La conducció, de més de 3 quilòmetres de longitud, ascendeix soterrada fins al dipòsit principal d’aquesta població, ubicat al costat del castell medieval.

Segons l’alcalde, Josep Condal, l’actuació permetrà garantir aigua de qualitat durant tot l’any a la població.

L’actuació costarà 160.000 euros, dels quals el 70% vindrà de l’Agència Catalana de l’Aigua

Fins ara, es proveïa de pous propis amb aigua de molt baixa qualitat, la qual cosa provocava problemes importants en les èpoques de sequera. L’obra suposarà una inversió de 160.000 euros subvencionada en el 70% per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Amb aquesta actuació, que fa dos anys que es tramita, es posarà punt final al problema de no tenir aigua de qualitat que es remunta a més d’una dècada, després de diversos intents infructuosos de connectar-se a la xarxa del Mig Segre i a la de la vall del Sió.

En aquest sentit, Josep Condal va explicar que queda pendent la firma del conveni amb la Mancomunitat, així com acordar la dotació d’aigua que disposarà. Sanaüja, a la vall del Llobregós, és la segona població de la Segarra que es connecta a la Mancomunitat del Solsonès. Fa una dècada ja ho va fer Biosca i durant aquest any està previst que ho faci la capital de la vall del Llobregós, Torà. Segons va explicar l’alcalde, Magí Coscollola, està previst treure a concurs l’obra aquest mateix any. El projecte preveu una inversió de 200.000 euros.

tracking