SEGRE

INFRAESTRUCTURES ASTRONOMIA

El COU genera 2,5 milions de negoci i preveu mantenir els 33.000 visitants

Aquesta temporada estrenarà un nou espai d’exposicions i una projecció

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Observació de l’Univers (COU) d’Àger genera 2,5 milions d’euros d’impacte econòmic al sector turístic del Montsec, segons van explicar ahir la presidenta del consell de la Noguera, Concepció Cañadell, i el conseller de Promoció Econòmica, Carles Garcia, en la presentació de la desena temporada del COU que començarà divendres vinent, dia 2 de març.

Així mateix, esperen rebre 33.000 turistes i mantenir així la xifra de rècord de l’any passat. Al final de la temporada, fins a 300.000 persones hauran visitat el COU des de la seua inauguració el 2009. En aquest sentit, el seu director científic, Salvador Ribas, va assegurar que a l’estiu s’estrenarà una nova pel·lícula infantil al planetari i que també obrirà el nou espai d’exposicions (les obres del qual han costat uns 400.000 euros). Aquest comptarà amb una zona dedicada a explicar com s’observa l’univers i un altre espai on es podran veure diferents cels catalans i un simulador de contaminació lluminosa.

El responsable de gestió del Parc Astronòmic del Montsec, Josep Vilajoliu, va explicar que el 28 de juny se celebrarà un acte institucional per celebrar el desè aniversari del COU, on s’entregarà als ajuntaments el diploma de la renovació de la Reserva i Destinació Turística Starlight. Garcia i Ribas van assegurar que estan preparant els tràmits per obtenir també la certificació de la Internacional Dark Sky (IDS), amb seu als Estats Units.

Aquest any es tornaran a organitzar el cicle de música sota les estrelles i el festival d’astronomia.

Les autoritats durant la presentació de la temporada del COU.

Les autoritats durant la presentació de la temporada del COU.X.R.

tracking