SEGRE

MUNICIPIS QUEIXES

Tanquen la central de Capdella per una fuita que va afectar dos habitatges

Endesa preveu reobrir-la la setmana que ve i la CUP demana la clausura preventiva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La central de Capdella està tancada per seguretat després que una nova fuita d’aigua afectés dos habitatges dimecres a la nit. La fuga en una junta d’una canonada va provocar una riuada de més de 30 centímetres d’altura que va entrar a dos cases properes a la central. Endesa va afirmar que l’avaria està ja reparada i que preveu reobrir la central la setmana vinent, una vegada verifiqui que tot funciona amb normalitat. Per la seua part, el grup municipal de la CUP, a l’oposició, ha presentat una denúncia davant de la Generalitat i reclama una investigació sobre aquests fets i la clausura preventiva de les instal·lacions, que han patit altres incidències aquest hivern (vegeu el desglossament).

Un dels veïns afectats, Joan Gaspà, va explicar que va sortir de casa alarmat per un fort soroll i que es va trobar amb més de 30 centímetres d’aigua davant de la porta. L’aigua, va dir, va inundar el soterrani de l’habitatge i va explicar que va rebre ajuda d’operaris municipals. Endesa, per la seua part, va assenyalar que responsables de la companyia van acudir el mateix dia a les cases afectades a demanar disculpes i a solucionar desperfectes. La força del cabal de la fuita s’aprecia a pocs metres de la central, on va fer un forat a la teulada. El soroll de l’aigua a l’obrir-se pas va ser el que va alertar els veïns. La CUP creu que, “si la fuga no s’hagués dirigit al sostre, podria haver ocasionat danys catastròfics”.

El cabal procedent d’una fuga a la junta d’una canonada va entrar en dos habitatges propers

Davant d’aquesta nova incidència, l’edil va exigir un “manteniment adequat per evitar danys personals” que inclogui “la reparació o substitució de totes les juntes de dilatació”. Així mateix, reclamen a la Generalitat que investigui si hi ha hagut negligència en la conservació de les instal·lacions i que, en cas afirmatiu, depuri possibles responsabilitats.

Denuncien la tercera fuga des del mes de desembre passatLa denúncia del grup municipal de la CUP destaca que la de dimecres passat va ser la tercera fuga registrada a la central de Capdella des del mes de desembre passat. El regidor d’aquesta formació política, Josep Plasencia, va recordar que, a finals de l’any passat, ja van denunciar una primera fuita d’aigua i van advertir sobre possibles afectacions a habitatges propers.

tracking