SEGRE

Suspès tot el transport escolar

Trànsit prohibeixi la circulació de camions

Precipitacions en forma de neu a Ponent des del dimarts al migdia

Nevada 2018

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha avisat que les previsions meteorològiques a partir d'aquest dimarts al vespre són "les més desfavorables" i que després de la nevada de les últimes hores, que ha afectat a les comarques gironines i barcelonines, s'espera en les pròximes hores "un episodi de caràcter excepcional, de gran dimensió" que començarà pel sud de Catalunya. De fet, des del migdia neva a la plana de Lleida, tot i que només agafa a partir de la cota 300, aproximadament.

Davant de la nevada, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha prohibit la circulació de camions de forma generalitzada a partir de les 4 de la tarda i la Generalitat ha optat per suspendre tot el transport escolar per aquest dimecres. La Universitat de Lleida també ha anul·lat totes les classes.

Pel que fa al trànsit, la neu i el gel afecten uns 100 quilòmetres de l'AP-2 entre Soses i l'enllaç cap a l'AP-7 a Banyeres del Penedès, tot i que no calen cadenes.

Consulta l'estat de la xarxa viària

El director general de Protecció Civil també ha advertit que "tornar a restablir la normalitat no serà qüestió d'una o dues hores", sinó que "durarà", encara que dimecres plogués, ja que s'esperen gruixos de neu que hauran afectat la xarxa viària en un "escenari molt advers", ha insistit.

L'avís del Servei Meteorològic de Catalunya indica 'perill alt' per neu a gairebé totes les comarques lleidatanes per aquest dimecres i, fins i tot, 'perill molt alt' per nevades a la Noguera, el Solsonès, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça.

Consulta la predicció per a les pròximes hores a les comarques de Lleida a SEGRE.COM/TEMPS

tracking