SEGRE

TRÀNSIT SEGURETAT

Alerten del risc de l'abandó de gossos a les carreteres del Segrià

Un sindicat de Mossos d’Esquadra denuncia que els ajuntaments s’han de fer càrrec dels animals || Destaca que l’actual situació pot provocar accidents

Imatge d’arxiu de la gossera d’Alcanó.

Imatge d’arxiu de la gossera d’Alcanó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat de Mossos d’Esquadra Sap-Fepol va denunciar ahir el desemparament que pateixen la majoria de gossos abandonats a peu de carretera a la comarca del Segrià i el risc que suposa per a la seguretat viària perquè poden provocar accidents. El sindicat va denunciar que agents de la unitat de Trànsit de la policia catalana es veuen obligats a fer-se càrrec dels animals perquè hi ha ajuntaments que no disposen de professionals que els traslladin al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC), que està situat a Alcanó. Sap-Fepol va denunciar ahir en un comunicat “la falta de sensibilitat dels ajuntaments de la comarca del Segrià, que per una qüestió purament pressupostària no desitgen fer-se càrrec dels animals abandonats que circulen lliurement per la carretera”. En algunes ocasions, assegura aquest sindicat, hi ha patrulles dels Mossos d’Esquadra que poden emportar-se el gos amb el vehicle policial, però habitualment han d’atendre altres situacions prioritàries pròpies de les seues funcions i l’animal acaba quedant desemparat a les cunetes.

El sindicat també va afirmar que “existeix un protocol de recollida d’animals als municipis de Segrià en el qual l’ajuntament és el que s’hauria de fer càrrec de la recollida d’aquest, però a la pràctica no passa així”. Per aquesta raó, demanen que les administracions facin front a aquest problema i elaborin un protocol comú d’actuació que faciliti la feina als Mossos d’Esquadra i que garanteixi la protecció integral dels gossos abandonats o perduts.

Patrulles recullen els animals, però no són funcions que corresponguin al cos

L’entitat ja ha contactat amb el CAAC i amb la plataforma animalista Terres de Lleida. Aquesta plataforma ha manifestat que ells disposen actualment de grups locals de recollida que actuen en col·laboració amb els ajuntaments, però que es tracta de persones voluntàries que no sempre es troben al lloc ni a tots els municipis.

El consell diu que s’actua però que hi ha moltes vies de pas David Masot, vicepresident del consell i alcalde de Maials, va assegurar que “tant el consell com els ajuntaments actuen, però hi ha moltes carreteres de pas i arribem fins on podem”. Masot va explicar en aquest sentit que els consistoris recullen els gossos abandonats i que, seguint indicacions del consell, han habilitat espais per poder allotjar-los temporalment. És el cas d’Alpicat, que ha creat un centre d’acolliment provisional per a gossos abandonats, on puguin estar-se a l’espera de ser traslladats a Alcanó. Fins al moment, els agents municipals d’Alpicat podien traslladar a Alcanó els animals abandonats al municipi. No obstant, el trasllat es demorava quan el rescat del gos es portava a terme a la nit o en cap de setmana, ja que s’havia d’esperar que la gossera obrís.

tracking