SEGRE

TRANSPORTS EQUIPAMENTS

Mollerussa estrena dilluns l'estació d'autobusos i el nou pas soterrat

L’anterior equipament servirà per ampliar la seu de l’Oficina Jove del Pla

La nova estació de busos de Mollerussa.

La nova estació de busos de Mollerussa.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova estació d’autobusos i el pas soterrat sota les vies del tren entraran en funcionament dilluns que ve. Les dos actuacions sumen una inversió d’1,7 milions d’euros que han anat a càrrec de la Generalitat. La instal·lació, que substituirà l’actual terminal, ocupa una superfície de 2.800 metres quadrats i té capacitat per allotjar sis autobusos alhora. Aquest equipament se situa davant de l’estació de tren del municipi, a la part nord de les vies. Compta amb un àmbit d’andanes i zona d’espera exterior amb una capacitat d’estacionament per a cinc autobusos en bateria, i disposa d’una zona per a un autobús addicional, a més de zones reservades per a estacionament d’autobusos i taxis. D’altra banda, l’estació es completa amb una zona d’espera i informació a l’usuari, amb sala d’espera tancada i lavabos. En concret, la construcció de l’estació ha comptat amb un pressupost de 872.000 euros. La resta correspon a la despesa pel pas soterrat.

La nova terminal espera a uns 165.000 viatgers a l’any. Hi operaran les companyies Alsina Graells, Autocars Salvia i Autocars del Pla, amb destinacions a Barcelona, Balaguer o les Borges Blanques, entre d’altres. Serà diumenge a la nit quan l’actual estació deixi de donar servei.

L’alcalde, Marc Solsona, va recordar que la intenció és que l’actual sala d’espera serveixi per ampliar l’Oficina Jove del Pla d’Urgell, que té la seu al mateix edifici. Solsona també va destacar que la inauguració oficial de l’edifici encara no té data, ja que “és una obra del departament de Territori i aquest ha d’inaugurar-la”. També es posa en marxa una nova parada a la carretera de Torregrossa per als trajectes de Balaguer-Mollerussa, les Borges-Mollerussa, Puiggròs-Lleida i Bellvís-Mollerussa.

tracking