SEGRE

PROJECTES SOSTENIBILITAT

La Seu d'Urgell adjudica la concessió de la zona de càrrega elèctrica

Els punts de càrrega seran al carrer Bisbe Benlloch.

Els punts de càrrega seran al carrer Bisbe Benlloch.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha adjudicat a l’empresa local Hidroelèctrica del Valira, SL, la concessió per un període total de quinze anys per ocupar un espai de la via pública amb punts de càrrega per a vehicles elèctrics amb l’objectiu de facilitar l’ús del cotxe elèctric a la ciutat i contribuir d’aquesta manera a la millora ambiental del territori, al tractar-se d’una energia menys contaminant. La firma iniciarà les obres durant aquestes pròximes setmanes i habilitarà un total de deu terminals per a vehicles que podran realitzar “càrregues ultraràpides”, amb un mínim de 120 Kw cada unitat, i sis places més per a vehicles que tindran a la seua disposició “càrregues semiràpides”, amb un mínim de 20 Kw cada unitat.

L’estació de càrrega estarà ubicada al carrer Bisbe Benlloch, al costat del centre històric de la ciutat i estarà oberta durant totes les hores del dia i tots els dies de l’any. L’import de l’adjudicació per cadascuna de les places és de 120 euros a l’any. El plec de condicions permet la possibilitat d’ampliar les places de càrrega semiràpida. La maquinària de càrrega que instal·li l’empresa concessionària haurà de tenir la menor incidència possible sobre el paisatge urbà i quant a les obres necessàries per adequar l’espai, aquestes no podran allargar-se més de tres mesos.

Bonificació del 50 per cent per als vehicles elèctrics

L’ajuntament de la Seu d’Urgell disposa d’una bonificació específica per als vehicles elèctrics. A l’ordenança reguladora de l’impost sobre els vehicles, els elèctrics compten amb una bonificació del 50 per cent de la quota de l’impost.

tracking