SEGRE

ESQUÍ BALANÇ

Les baixes temperatures mantenen la qualitat de la neu i atreuen els esquiadors

Les estacions treballen per obrir totes les instal·lacions després de les últimes nevades

Imatge d’una de les pistes de l’estació d’Espot.

Imatge d’una de les pistes de l’estació d’Espot.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les baixes temperatures mantenen la qualitat de la neu a les pistes d’esquí com a neu pols, a causa que al Pirineu les temperatures mínimes segueixen sota zero, al contrari del que passa al pla. Les estacions compten amb més de dos metres de neu i preveuen un bon cap de setmana si el temps és favorable. No es preveuen ara per ara precipitacions durant el cap de setmana.

La preocupació més gran és el risc d’allaus, que en alguns casos és de nivell 4 sobre 5, per la qual cosa la major part dels dominis estan provocant allaus controlades per garantir la seguretat. En aquest sentit, després de les últimes nevades les estacions treballen per poder obrir totes les instal·lacions. Segons fonts de Port del Comte, en aquesta estació han guanyat fins a seixanta centímetres de neu nova després de l’últim temporal. Per la seua part, a Espot i Port Ainé han acumulat mig metre de neu i trenta-cinc centímetres a Tavascan, mentre que les pistes de nòrdic també preveuen rebre un bon nombre de visitants. Així mateix, els hotels a peu de pistes voregen la plena ocupació i l’hotel de Port Ainé està gairebé al complet per a la resta de la temporada. Boí Taüll acull fins diumenge l’Snow Gay Weekend, amb activitats durant tot el cap de setmana i que atrauran unes tres-centes persones que s’allotjaran als hotels de l’estació de l’Alta Ribagorça.

A les pistes d’Andorra i Aragó també hi ha més de dos metres de neu de la millor qualitat i els dominis compten amb la major part de les instal·lacions obertes per als esquiadors.

Imatge d’una de les pistes de l’estació d’Espot.

Imatge d’una de les pistes de l’estació d’Espot.FGC

tracking