SEGRE

SEGURETAT INTERIOR

Lleida, de les províncies amb més vacants de Policia i Guàrdia Civil

Falten efectius d’entre el 35,5% i el 20% en aquests cossos

Cordó policial de membres de la Guàrdia Civil després de l’aldarull.

Cordó policial de membres de la Guàrdia Civil després de l’aldarull.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida és una de les províncies amb més nombre de places vacants a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, amb falta d’efectius que se situen entre el 35,5 i el 20 per cent, respectivament. Segons indiquen les últimes dades aportades pel Govern central arran d’una pregunta parlamentària del Grup Socialista, a les comarques lleidatanes hi ha desplegats 136 agents de la Policia Nacional quan el catàleg d’efectius preveu que en siguin 211. Això representa que falta per desplegar 76 policies a la província. Lleida se situa, d’aquesta manera, com la quarta província amb més nombre de vacants en aquest cos de seguretat estatal.

Quant a la Guàrdia Civil, segons el ministeri d’Interior a la província hi ha desplegats 403 agents dels 524 que haurien d’estar en actiu, per la qual cosa la Guàrdia Civil té un 20% de llocs vacants a les comarques de Ponent, una de les províncies amb més dèficit també en aquest cos policial. En el conjunt d’Espanya, faltarien més de 28.000 agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, cossos que no estan desplegats del tot a cap província espanyola.

Concentració avui davant de la delegació del Govern a Lleida per exigir l’equiparació salarial

A més de la falta de plantilla, fa mesos que els sindicats policials reivindiquen un canvi de protocol a causa de l’augment dels suïcidis en la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Segons les dades proporcionades pel ministeri d’Interior al Congrés, catorze agents de la Guàrdia Civil desplegats a Lleida van agafar una baixa psiquiàtrica l’any passat, la mateixa xifra que el 2016. D’altra banda, tots dos cossos es concentraran aquesta tarda a la subdelegació del Govern a Lleida per reivindicar que se’ls equiparin els sous als dels Mossos d’Esquadra, amb una proposta ja sobre la taula de negociació.

tracking