SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

La residència d'ancians de Les oferirà atenció integral

Acollirà un pla d’atenció domiciliària inèdit a Catalunya

Imatge de la reunió de treball sobre la residència de Les.

Imatge de la reunió de treball sobre la residència de Les.M. MOGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència geriàtrica de Sant Joan de Les, que obrirà el 2019, comptarà amb un pla integral d’atenció domiciliària a la gent gran que és inèdit a Catalunya. El secretari d’Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Francesc Iglesias, va mantenir ahir una reunió de treball amb el síndic d’Aran, Carlos Barrera, en què va avançar que la Val serà el primer territori català on el departament de Treball posarà en pràctica aquesta iniciativa. Barrera va explicar que aquest servei consistirà que professionals i treballadors de la residència puguin anar als domicilis de les persones que sol·licitin aquest servei per oferir-los atenció personalitzada. El síndic va valorar molt positivament aquesta iniciativa, que “permetrà crear llocs nous de treball” i fomentarà l’“equilibri territorial” a Aran.

Les obres per a l’habilitació de la nova residència compten amb un pressupost de 2,5 milions d’euros, aproximadament, i l’equipament comptarà amb trenta places públiques i trenta més de concertades en règim intern i vint de centre de dia, de les quals deu seran públiques i deu més, privades. El síndic va afirmar, a més, que l’entrada en funcionament ajudarà a reduir la llista d’espera existent per a les residències de la Val.

El Conselh de Govèrn aprovarà dilluns que ve el concurs per a l’adjudicació de les obres

La previsió és que dilluns que ve, el Conselh de Govèrn d’Aran aprovi el concurs per adjudicar-ne la construcció. Les obres hauran de començar aquest mateix any.

Ultimen la regulació sobre les bordes i cabanes de la Val El director general d’Urbanisme, Agustí Serra, i el síndic, Carlos Barrera, van presidir ahir una reunió de treball per ultimar els mecanismes urbanístics de protecció i recuperació de les bordes. Serra va informar que els municipis modifiquen el planejament per adaptar-se al pla director urbanístic de la Val, que vetlla per impedir-ne l’ús residencial i permetre’n el lúdic i familiar. Per la seua part, Barrera va apuntar que el mes de juny la normativa estarà aprovada, ja que encara ha de ratificar-se al consell consultiu, el ple del Conselh i la comissió d’Urbanisme d’Aran.

tracking