SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Vallbona amplia el museu del cine i l'obre a col·legis

Més espai per mostrar noves peces || Tindrà una sala per a tallers escolars

Imatge d’arxiu del museu del cine de Vallbona de les Monges.

Imatge d’arxiu del museu del cine de Vallbona de les Monges.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Vallbona de les Monges iniciarà obres els pròxims dies per ampliar el museu del cine i poder exhibir més peces de l’àmplia col·lecció privada de Josep Maria Queraltó. També hi habilitarà una sala per a tallers escolars. L’alcalde, Ramon Bergadà, va explicar que “volem consolidar el projecte ampliant la part expositiva i oferint activitats didàctiques per explicar la història del cine a escolars”. Les obres d’ampliació inclouen una superfície d’uns cinquanta metres quadrats en una de les dos sales del museu. L’actuació, a càrrec de l’empresa Simó Farnells i que durarà uns dos mesos, té un pressupost de 49.702 euros. L’IEI finança part de l’ampliació amb 15.365 euros i la resta procedeix de fons propis del consistori.

El museu del cine de Vallbona, ubicat a la primera planta del Centre de Recursos d’aquesta localitat de la Vall del Corb, va ser inaugurat l’estiu de l’any 2015. Exposa unes cent quaranta peces de les 20.000 de la col·lecció de Queraltó, reunida al llarg de trenta-cinc anys i una de les més importants d’Europa. El museu està distribuït en dos espais. El primer està dedicat a la vida de Queraltó i als seus inicis en el món de la ràdio, de la televisió i el cine. Els visitants poden veure una recreació del seu primer taller, on arreglava i fabricava ràdios, i la bicicleta amb què als quinze anys es traslladava als pobles de la Vall del Corb per projectar pel·lícules.

El segon espai, que és el que s’ampliarà, mostra ombres xineses, joguets òptics, llanternes, càmeres fotogràfiques, projectors i altres estris que constitueixen els primers passos del setè art. El museu del cine de Vallbona és, amb el monestir i els cellers de la zona com L’Olivera, un dels principals atractius turístics de la localitat.

tracking