SEGRE

TURISME ESTABLIMENTS

Una cadena de Galícia compra el balneari de Rocallaura i l'obrirà el dia 22 com a hotel spa

L’empresa Oca Hotels, que ja havia intentat comprar l’establiment quan estava en concurs de creditors || Els nous propietaris comencen a vendre estades a través de la seua pàgina web

El balneari de Rocallaura, el dia del seu tancament, el 31 de gener passat.

El balneari de Rocallaura, el dia del seu tancament, el 31 de gener passat.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El balneari de Rocallaura, tancat des del 31 de gener passat, tornarà a obrir les portes al públic el dia 22 vinent. Ho farà amb un nou propietari i sota la denominació d’“hotel spa” de quatre estrelles. Una cadena hotelera amb seu a Galícia, Oca Hotels, l’ha comprat i la seua pàgina web permet ja reservar habitacions. Així ho van explicar ahir representants d’aquesta firma, que van apuntar que per ara no utilitzaran la denominació de balneari, encara que van apuntar a la possibilitat de tornar a fer-ho en el futur.

La diferència entre un balneari i un spa és que aquesta primera categoria sol reservar-se als establiments que fan servir aigües mineromedicinals per a tractaments de salut. Els nous propietaris del complex de Rocallaura no van precisar ahir si la compra inclou l’ús de les aigües del brollador.

Membres de l’antiga plantilla van afirmar que per ara no han rebut ofertes per reincorporar-se

El seu titular és Aigua de Rocallaura SL, una empresa diferent a Balneari de Rocallaura SL, la firma que havia explotat fins al gener el balneari i que està en procés de liquidació després de quatre anys en situació concursal. Totes dos societats estan en mans de la família Vilanova Marquès.

Precisament, Oca Hotels havia intentat comprar el balneari quan es trobava en concurs de creditors, una operació que no va prosperar llavors per desacords sobre el preu d’aquestes aigües. Els nous propietaris van subratllar que el local disposarà d’instal·lacions pròpies d’un spa com a piscina coberta, banyeres d’hidromassatge, sauna i dutxes de contrast, entre d’altres. El tancament del balneari va suposar un ERO per a l’extinció de la totalitat de la plantilla, 34 treballadors.

Alguns van corroborar que estaven al corrent de la compra de l’establiment per part de la cadena hotelera, si bé van apuntar que els nous propietaris no s’han posat en contacte amb ells per oferir-los la possibilitat de reincorporar-se als seus antics llocs de treball.

La cadena hotelera, fundada l’any 1997, gestiona un total de 22 establiments hotelers en diferents punts d’Espanya i al Brasil sota les marques Oca, Grand Oca i Duerming.

El de Rocallaura, que reobrirà amb el nom d’Oca Rocallaura Spa, és el primer d’aquesta firma gallega tant a les comarques de Lleida com en el conjunt de Catalunya.

L’empresa va apuntar que, entre els serveis que oferirà als seus clients, hi haurà la possibilitat de “degustar plats típics de la comarca de l’Urgell”.

Un complex centenari amb una història plena de dificultats

Els orígens del balneari de Rocallaura es remunten a l’any 1908, quan l’aigua del brollador va ser declarada d’utilitat pública. La família Vilanova Marquès va recuperar l’edifici inacabat amb una inversió de més de deu milions d’euros i la va obrir l’any 2009.

Des d’aleshores, l’establiment ha rebut uns 200.000 visitants. L’empresa Hotusa es va fer càrrec de gestionar-lo l’any 2011 i la família va tornar a fer-ho el 2015, quan ja feia un any que estava en concurs de creditors, amb un actiu de deu milions i un passiu de set milions.

Actualment l’empresa Balneari de Rocallaura està en procés de liquidació i el jutjat mercantil ha declarat el concurs com a culpable i ha inhabilitat el propietari, Josep Vilanova, per administrar béns aliens per un període de tres anys. Després del tancament el 31 de gener, la compra per part d’Oca Hotels permetrà reobrir el complex.

tracking