SEGRE

POLÍTICA GUERRA DE BANDERES

Un municipi de Lleida, condemnat a hissar la 'rojigualda'

L’ajuntament de Puigverd.

L’ajuntament de Puigverd.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Puigverd de Lleida va informar ahir els seus veïns que després d’una denúncia de la delegació del Govern central la justícia obliga el consistori a hissar la bandera espanyola al balcó de la Casa de la Vila. L’alcalde, Josep Solsona, va explicar que el 22 de desembre de l’any passat van rebre la sentència ferma que els instava a posar la rojigualda i els obliga a pagar les costes del procés judicial, que ascendeixen a 200 euros.

El primer edil va apuntar que la penjaran “per imperatiu legal” i per “evitar que ens imposin sancions” al no complir la sentència, tal com va succeir a Tàrrega l’any 2015 quan van condemnar l’ajuntament a pagar 200 euros per no tenir-hi la bandera espanyola. Solsona va assegurar que la penjaran durant “els propers dies”, perquè de moment al balcó només oneja la catalana, i que també hissaran la bandera municipal, l’europea i la del consell del Segrià.

Fins a 30 ajuntaments i consells de Lleida han estat denunciats per no penjar la ‘rojigualda’

Així mateix, segons dades de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), una trentena d’ajuntaments i consells comarcals de Lleida han estat denunciats per la delegació del Govern espanyol a Catalunya per exigir-los que la bandera espanyola onegi a les seues seus. Per exemple, el jutjat contenciós administratiu de Lleida va condemnar el 2015 l’ajuntament de Balaguer a penjar la rojigualda. A més, en el ple de desembre del consell comarcal del Segrià, el grup de Ciutadans va preguntar per què no feia onejar a la façana de la corporació la bandera espanyola, a la qual cosa la presidenta, María José Invernón, va contestar que “és a la bugaderia”, emulant el que va ser alcalde de Solsona, Ramon Llumà.

tracking