SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El Pont demana un túnel d'1,2 quilòmetres a la nova N-230

A l’altura del barranc de Sirès i fins al riu Noguera de Tor || L’ajuntament, contra la zona de pàrquing per a 300 camions

Imatge d’arxiu de l’N-230 al seu pas pel Pont de Suert.

Imatge d’arxiu de l’N-230 al seu pas pel Pont de Suert.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pont de Suert demana al ministeri de Foment la construcció d’un túnel d’1,2 quilòmetres a l’altura del barranc de Sirès i fins al riu Noguera de Tor a la variant que preveu el projecte per refer l’N-230 entre Sopeira i la boca sud del túnel de Vielha. L’alcalde, José Antonio Troguet, va explicar que el traçat que preveu Foment pot perjudicar el creixement urbanístic de la capital de l’Alta Ribagorça i que, per aquesta raó, demanen la construcció del túnel. El primer edil va apuntar que aquesta és una de les al·legacions que presentaran al projecte i va assegurar que també sol·licitaran que s’elimini la zona de pàrquing d’emergència per a 300 camions que preveuen habilitar a la recta de Sarroqueta i que es traslladi a les zones de serveis de què disposa l’N-230. Així mateix, va apuntar que la pèrdua del trànsit pel centre de la localitat pot “perjudicar” els negocis, encara que la intenció del consistori és que afecti “al menys possible” el turisme. Va afegir que les variants permetran “reduir el trànsit pesant” pel Pont.

Per la seua part, el síndic d’Aran, Carlos Barrera, va indicar que el Conselh, en la seua al·legació, qualifica la proposta de Foment de “tendenciosa” ja que obvia les conseqüències per al territori del transport pesant i utilitza dades de trànsit de fa més de dos anys, atès que el comptabilitzador de vehicles del túnel de Vielha no funciona des del 2015. Va remarcar que el ministeri ha d’optar per una opció que resolgui el trànsit de camions i va reclamar rotondes que canalitzin el trànsit a totes les poblacions. A més, el grup de Catalunya en Comú del Pirineu i Aran també ha presentat les seues al·legacions, al considerar que el projecte té carències que “és necessari que es corregeixin”.

El Conselh prepara al·legacions al tram aranès

El Conselh i l’ajuntament de Vielha ja preparen al·legacions a la millora del tram aranès de l’N-230 (vegeu SEGRE de dimarts). La millora d’aquesta carretera serà un dels temes que es tractaran en el pròxim Conselh Consultiu, que reuneix primers edils, alcaldes pedanis i conselhers, a finals de mes.

tracking