SEGRE

EQUIPAMENTS

Les obres de la residència de Sant Martí de Riucorb, en menys d'un any

La primera fase costarà 2,2 milions i l’Associació Alba assumirà el 40% després de retirar-se un dels dos inversors

Les obres de la residència de Sant Martí de Riucorb, en menys d'un any

Les obres de la residència de Sant Martí de Riucorb, en menys d'un anySegre Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Alba començarà les obres de la nova residència de Sant Martí de Riucorb, impulsada per l’entitat. Després de retirar-se un dels dos inversors de l’equipament, el projecte va quedar aturat. No obstant això, la directora d’Alba, Maite Trepat, ha anunciat avui que les obres de la primera fase començaran en menys d’un any ja que l’entitat va aprovar assumir el 40% del cost total que és de 2.200.000 euros i que suposarà un endeutament d’Alba a 20 anys. La resta està previst finançar-ho a fons perduda a través de convenis amb institucions, empreses i altres vies de captació de fons. Per a Trepat, “aquest és un projecte necessari per a la comarca, un equipament multifuncional que ha de donar resposta i millorar la qualitat de vida de persones grans i persones amb discapacitat”.

El principal problema de l’Associació Alba és la falta d’habitatge, perquè hi ha usuaris amb llista d’espera i en aquests moments l’entitat té ocupades totes les places de les seues dos residències i dels pisos socials que gestiona. Per aquest motiu, a part del projecte de la nova residència, treballen en un pla d’habitatge que a curt termini, abans de juny, requereix disposar d’una llar amb capacitat per a 6 o 10 persones. Trepat ha explicat que “necessitem atendre els casos més urgents, usuaris amb pares molt grans o que viuen en situació de més vulnerabilitat”. La directora d’Alba ha apuntat que “estem treballant per aconseguir habitatges ja sigui adquirint-les, per cessió o en el fons de pisos buits de la banca amb la mínima inversió possible”. Trepat ha especificat que “fem una crida als propietaris de pisos buits i estem oberts a tot: cessió de l’immoble pel termini que el propietari decideixi, assumir accions de millora a l’immoble a canvi del lloguer durant un temps, sempre amb condicions econòmiques per sota del mercat encara que compromís de cuidar el pis i amb garanties de continuïtat”.

El pla d’habitatge de l’Associació Alba s’ha donat a conèixer aquest matí en l’assemblea anual de l’entitat, que es va celebrar al restaurant El Gat. Alba, que té 535 socis, va atendre el 2017 un total de 326 persones amb discapacitat, 55 més respecte el 2016 tenint en compte que ara l’entitat deixa serveis també al Pallars Jussà a part de l’Urgell i la Segarra. L’entitat compta amb 357 professionals dels quals 75 tenen un certificat de discapacitat. Trepat va destacar que en tots els serveis actualment hi ha més de 3.500 persones vinculades a Alba d’una forma o altra de les quals 1.500 són nens i joves a través de Quàlia, el projecte d’educació de lleure de l’entitat.

tracking