SEGRE

TURISME AGRICULTURA

Mil reserves per veure el 'mar rosa' de fruiters d'Aitona

Per fer visites guiades el cap de setmana || N’esperen més de 7.000 durant tot el mes

El ‘mar rosa’ dels presseguers en flor d’Aitona vist des de l’aire.

El ‘mar rosa’ dels presseguers en flor d’Aitona vist des de l’aire.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Aitona ja té 500 reserves avui i 500 més demà per fer visites guiades als camps de presseguers i veure el mar rosa dels fruiters florits. Agricultors i veïns d’aquesta localitat del Segrià participen en aquesta iniciativa explicant als visitants el procés de floració dels arbres fins que la fruita arriba a la cooperativa, que també oferirà àpats als turistes. Segons l’organització, l’inici de la campanya d’aquest any amb el lema “Un esclat de color” dins del projecte Fruiturisme va ser fluix a causa de l’onada de fred i el mal temps, encara que durant el cap de setmana passat hi va haver 150 reserves, per la qual cosa es preveu allargar-la fins al cap de setmana del 24 i 25, “ja que creiem que els arbres mantindran la flor”.

La previsió és que més de 7.000 persones passin pels camps florits fins a finals de març ja que, a banda de les rutes organitzades (les reserves per a tot el mes superen les 2.000, per ara) molts particulars han sol·licitat informació per anar-hi pel seu compte.

L’any passat es van registrar unes 5.500 visites. Aquestes s’han programat a les 10.00 i 11.30 hores al matí i a les 15.30 i les 17.00 hores a la tarda, aquesta última per veure la posta de sol.

A part de visitar els camps, també es podrà recórrer el nucli antic de la població. La iniciativa ha suposat un revulsiu per a l’economia local, atès que restaurants i establiments on dormir han vist en els últims anys un augment considerable de la seua activitat.

El cònsol del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe, visitarà dimarts Aitona per participar en l’experiència turística centrada en els fruiters i inspirada en la tradició nipona.

També s’oferiran visites en globus per part d’una empresa particular, que costaran 150 euros per persona, i el club La Serra de Mollerussa ofereix vols amb avioneta pel mateix preu per veure des de l’aire la floració dels fruiters al Baix Segre, que es repetiran durant els propers quinze dies.

tracking