SEGRE

TURISME BALANÇ

Càmpings, turisme rural i hotels del Pirineu ronden la plena ocupació per Setmana Santa

El Patronat de Turisme espera superar els 80.000 turistes de l’any passat, que ja va ser de rècord || Els esports d’aventura preveuen un creixement del 5% de cara a la nova temporada, que comença dijous

Imatge d’arxiu d’un càmping de la Noguera a l’estiu.

Imatge d’arxiu d’un càmping de la Noguera a l’estiu.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els càmpings, cases rurals i hotels preveuen arribar a la plena ocupació per Setmana Santa, sobretot als establiments del Pirineu. Per exemple, els bungalous pròxims a Àger tenen totes les places reservades des de fa un mes, segons va explicar ahir Josep Maria Mercadé, del càmping Vall d’Àger. La presidenta de l’associació de càmpings de Lleida, Marta Cortina, va assegurar que les reserves per als bungalous van en augment i la previsió és arribar al 100%. Pel que fa a les zones d’acampada i d’autocaravanes, Cortina va apuntar que “tot dependrà de les condicions meteorològiques”. Des de la federació d’hostaleria, Josep Castellarnau va afirmar que les reserves van “in crescendo” i que la major part dels establiments del Pirineu podrien penjar el cartell de complet. Així mateix, les cases de turisme rural preveuen arribar al 90 o 95 per cent d’ocupació en el conjunt de la demarcació. Per la seua banda, el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va augurar que aquesta Setmana Santa se superarà el rècord dels 80.000 turistes que van visitar la demarcació durant les mateixes dates de l’any passat, tant a les comarques de muntanya com al pla. Alegre va recordar que les xifres del 2017 van ser les millors en sis anys i va assegurar que aquest mes de gener ja s’ha registrat un increment del 22 per cent de clients als hotels respecte a l’any anterior.

les claus

  • 80.000 TURISTES El Patronat de Turisme espera superar els 80.000 turistes de la Setmana Santa del 2017, el rècord fins a la data a Lleida.
  • Càmpings. El sector dels càmpings preveu arribar al cent per cent d’ocupació als bungalous del Pirineu per Setmana Santa. Per exemple, a la zona d’Àger, fa aproximadament un mes que ja compten amb totes les places reservades.
  • Turisme rural. Les cases de turisme rural esperen obtenir bons resultats i arribar a un 95% d’ocupació, tant a les comarques de muntanya com al pla.
  • Hotels. Els establiments hotelers del Pirineu podrien penjar també el cartell de complet per Setmana Santa.
  • Esports d’aventura. La temporada dels esports d’aventura començarà el dijous 15 de març i el sector s’ha marcat com a objectiu créixer un 5% en el nombre de serveis oferts respecte al 2017, quan van ser uns 600.000.

D’altra banda, dijous arranca la temporada dels esports d’aventura, la qual cosa permetrà que els turistes que s’atansin a la demarcació per Setmana Santa puguin combinar l’esquí amb el ràfting, el senderisme o el barranquisme. El responsable de les empreses d’activitats d’aventura al Pallars Sobirà, Florido Dolcet, va explicar que per aquesta temporada, que s’allargarà fins al dia 15 d’octubre, preveuen un augment d’un 5 per cent en el nombre de serveis que es van oferir el 2017, quan van ser aproximadament 600.000. Dolcet va assegurar que des de l’associació estan “convençuts” que aquesta campanya mantindran “el lideratge a nivell estatal tant de serveis com d’oferta d’esports d’aventura”.

Els visitants podran combinar l’esquí amb els esports d’aventura a partir d’aquest dijous

Val a recordar que les pistes d’esquí alpí de Lleida compten amb més de dos metres de neu a les cotes altes, majoritàriament de la millor qualitat. Boí Taüll acumula 2,75 metres de gruix màxim i Baqueira té 2,5 metres a les parts més altes del domini. L’esquí preveu finalitzar la temporada el 8 d’abril.

tracking