SEGRE

INFRAESTRUCTURES SERVEIS

El vandalisme s'acarnissa a l'estació de tren de Tàrrega i obliga a tancar-la a la tarda

Adif inverteix milers d’euros a reparar els danys, entre d’altres, de grafitis, ruptura de vidres i de mobiliari || L’any passat s’hi van registrar cinc incidències i només durant el febrer passat ja en van ser sis

Les persianes de l’estació de Tàrrega, que des de fa uns dies tanca a la tarda.

Les persianes de l’estació de Tàrrega, que des de fa uns dies tanca a la tarda.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els actes vandàlics en les infraestructures de la línia de tren de Manresa han provocat danys per milers d’euros durant els últims anys. Recentment, Adif ha optat per tancar a partir del migdia l’estació de Tàrrega per evitar nous atacs. Adif va comunicar l’aplicació d’aquesta mesura a l’ajuntament de la capital de l’Urgell després que una onada de vandalisme hagi provocat diversos desperfectes. En aquest sentit, a Tàrrega es van registrar cinc incidències relacionades amb el vandalisme el 2017, mentre que només el mes de febrer passat van ser sis. Segons l’empresa pública, els incidents van des de vidres trencats fins a pintades, passant per la ruptura del rellotge i d’un pany de l’estació. A més, a mitjans de l’any passat van haver d’invertir 3.500 euros per netejar i retirar grafitis dels murs de la infraestructura.

OBERTURA L’estació de tren de la capital de l’Urgell estarà oberta als matins per reduir els atacs

En aquests moments, només es pot accedir a la sala d’espera de l’estació de tren de la capital de l’Urgell entre les 06.00 i les 14.00 hores, en l’horari del treballador que s’encarrega de la venda de bitllets. La resta de la jornada, quan no hi queden empleats, els usuaris han d’accedir a les vies i comprar els bitllets al revisor o a través d’internet. Malgrat que hi ha càmeres de seguretat, els atacs són continus. Actualment, a la sala de l’estació de Tàrrega tenen dos finestres amb la reixa abaixada perquè els vidres estan trencats i hi ha diverses papereres abonyegades. Des de l’empresa lamenten aquests atacs perquè acaben repercutint en els usuaris, que ara es queden sense una sala on poder esperar l’arribada dels trens, sobretot en dies d’inclemències meteorològiques.

Altres incidències

Així mateix, a l’estació de Bellpuig no es venen bitllets, tot i que obre a les 07.00 i tanca a les 21.00 hores. L’alcalde, Salvador Bonjoch, va assegurar que l’objectiu d’aquesta mesura és oferir als usuaris del tren un espai tancat per protegir-se. No obstant, va reconèixer que es registra molt vandalisme, “sobretot pintades”. A Cervera, està oberta de les 06.35 a les 22.00 i es poden comprar els bitllets per al tren al llarg de tot el dia. Un altre cas és el de Mollerussa, on l’estació fa més d’una dècada que es troba tancada. L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell, Marc Solsona, va afirmar que també “apareixen pintades”, malgrat que ara, després de l’entrada en servei de la nova estació d’autobusos s’han instal·lat càmeres de seguretat a la zona i preveuen que es redueixin les incidències.

ALGUNES ESTACIONS

  • Vandalisme a Tàrrega. Adif va registrar el 2017 cinc incidències per vandalisme a Tàrrega. Només durant aquest febrer en van ser sis i van des de vidres de vitrines apedaçats fins a la ruptura del rellotge.
  • Mesures. Adif va decidir fa uns dies tancar l’estació de la capital de l’Urgell a partir de les 14.00 hores per reduir els atacs, encara que l’empresa està oberta a altres propostes per millorar la situació.
  • Bellpuig. A Bellpuig, l’estació està oberta, encara que no venen bitllets. L’alcalde, Salvador Bonjoch, va explicar que l’objectiu de la mesura és oferir un espai per protegir-se.
  • Cervera. A Cervera, l’estació de tren està oberta tot el dia i els passatgers poden comprar-hi els bitllets. També a la Segarra, a Sant Guim fa anys que l’estació està tancada.
  • Mollerussa. L’estació de Mollerussa fa més de deu que està anys tancada, tot i que continuen apareixent- hi pintades. Amb l’entrada en servei de les càmeres de la nova estació de bus, es preveu una reducció de les incidències. 

Les persianes de l'estació de Tàrrega, que des de fa uns dies tanca a la tarda.

Les persianes de l'estació de Tàrrega, que des de fa uns dies tanca a la tarda.

Les persianes de l'estació de Tàrrega, que des de fa uns dies tanca a la tarda.

Les persianes de l'estació de Tàrrega, que des de fa uns dies tanca a la tarda.

Les persianes de l'estació de Tàrrega, que des de fa uns dies tanca a la tarda.

Les persianes de l'estació de Tàrrega, que des de fa uns dies tanca a la tarda.

tracking