SEGRE

TRIBUNALS INCITACIÓ A L?ODI

Els docents de la Seu insten a arxivar el cas definitivament

Després del sobreseïment provisional || Segueix la causa oberta contra dos més

Els professors investigats van declarar al novembre.

Els professors investigats van declarar al novembre.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sis professors de la Seu d’Urgell que eren investigats per un delicte d’incitació a l’odi en l’àmbit escolar a les aules després de l’1-O i pel qual el jutge ha decretat l’arxivament provisional de la causa, com va avançar ahir SEGRE, han presentat sengles recursos perquè es dicti el sobreseïment lliure, és a dir l’arxivament definitiu.

El titular del jutjat d’Instrucció número 1 de la Seu d’Urgell ha arxivat provisionalment la causa penal després que el gener passat la Fiscalia, que és qui va obrir la investigació, sol·licités el sobreseïment provisional, a l’entendre que no hi havia indicis de delicte en el director i altres professors d’Educació Infantil del col·legi Mossèn Albert Vives, la directora i una docent del Pau Claris i la directora de l’escola La Salle. El cas contra aquests docents és altament improbable que es reobri i només es produiria davant de l’aparició de noves proves o denúncies, segons van informar fonts solvents, que van afegir que, a efectes pràctics, es pot donar per tancat.

CAUSA OBERTA

El magistrat, en canvi, manté oberta la investigació contra dos professores de Primària del col·legi Mossèn Albert Vives. El Ministeri Públic, en aquest cas, sí que va trobar indicis de delicte. A les denúncies –se’n van presentar onze– s’afirma que les professores imputades van explicar als alumnes “que la Guàrdia Civil és dolenta i pega a la gent”.

tracking