SEGRE

CARRETERES PROJECTES

Lleida reclama més variants i accessos per a la nova N-230 i Osca, retallar l'autovia

La Diputació de Lleida demana rondes a Vilaller, el Pont i Bono, i més zones d’emergència per a camions || Aragó descarta que l’A-14 arribi a Sopeira i vol que acabi a Benavarri per reduir despeses

Front comú de les diputacions de Lleida i Osca i alcaldes de l’N-230 el desembre del 2016.

Front comú de les diputacions de Lleida i Osca i alcaldes de l’N-230 el desembre del 2016.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les diputacions de Lleida i Osca ja tenen enllestides les al·legacions a l’estudi de Foment per refer l’N-230 de Sopeira a la boca sud del túnel de Vielha. La corporació de Lleida les presentarà dilluns i en aquestes reclama una nova variant a Vilaller per la zona oriental de la vall de la Noguera Ribagorçana que evitarà la construcció de dos viaductes per creuar el riu, tindrà menor impacte ambiental, urbanístic i en l’activitat econòmica i millorarà la connexió amb l’antiga carretera. A més, introdueix una variant a Bono (Ribagorça aragonesa) entre els quilòmetres 138 i 141,5 que discorre en paral·lel a l’N-230 pel costat est, sense afectar-la, amb un túnel de 515 metres, i millores als accessos al Pont i al polígon industrial de Sorés mitjançant glorietes al nou traçat. Aquesta alternativa es considera més beneficiosa per a la connexió entre l’N-230 i l’N-260 ja que evitaria el trànsit pesant procedent d’Aran que volgués desplaçar-se cap a o des de la Pobla de Segur i Sort. La Diputació també considera necessària la construcció d’estacionaments d’emergència per a camions, en concret en reclama tres a prop del Pont i Vilaller que substitueixin l’únic previst a cinc quilòmetres del Pont amb capacitat per a tres-cents vehicles. La Diputació de Lleida introdueix aquestes exigències en una tercera alternativa que combina parts de les dos opcions previstes per Foment per al tram inicial i final i un nou projecte per al tram intermedi (vegeu SEGRE del 16 de gener). Aquesta opció serà més cara ja que costaria 378 milions.

Per la seua part, la Diputació d’Osca, igual que Aran, exigeix que la millora de l’N-230 comenci a Areny i no a Sopeira (deu quilòmetres més) i que l’A-14 arribi fins a Purroy, a prop de Benavarri, ja que es podrien estalviar fins a quatre-cents milions d’euros. La institució sol·licita millorar els accessos a diverses zones, entre les quals la Terreta, els nuclis de Bonansa des del Pont, més bona connexió entre l’N-230 i l’N-260, l’accés a Montanui, i comparteix amb Lleida la necessitat de replantejar el traçat a Vilaller. També reclama millors enllaços a la zona d’Aneto, Senet i Llauset.

Front comú de les diputacions de Lleida i Osca i alcaldes de l’N-230 el desembre del 2016.

Front comú de les diputacions de Lleida i Osca i alcaldes de l’N-230 el desembre del 2016.SEGRE

tracking